Samsunspor'da Yeni Sezon Zor Geçecek

TAKİP ET

Sancılı geçen bir sezonu geride bırakan Kırmızı-Beyazlılarda gözler önümüzdeki yıla çevrildi. Transfer yasağı bulunan Samsunspor'un eldeki mevcut oyunculara ve altyapıya özen göstermesi gerekiyor.

İLK GALİBİYET KINGSLEY İLE GELDİ

Acısıyla, tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık. İlk 10 hedefi ile başladığımız 2023-2024 sezonuna iyi bir giriş yapamadık ve ilk 9 haftada sadece 2 puan alabildik. Yapılan hoca değişikliği, etkisini Hatayspor maçında gösterdi. 90+9’da gelen Kingsley Schindler golü, Kırmızı-Beyazlılara ligdeki ilk galibiyetini kazandırdı. Bu geri dönüş, takımın kendine olan inancını da üst seviyelere çekti.

BENNASSER İPTEN ALDI

Ardından ertelenen İstanbulspor maçı geldi. Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Yılport Samsunspor, 70’de Soner Aydoğdu ile skoru eşitledi. Taraftarının desteğini arkasına alan Kırmızı-Beyazlılar, 90+4’te Ait Bennasser’in attığı golle 3 puana uzanan takım oldu. Böylece Yılport Samsunspor, ligdeki ikinci galibiyetini de almayı başardı. 

43 PUANLA 13. OLDUK

Peş peşe gelen bu 2 galibiyet Kırmızı-Beyazlılara adeta nefes aldırırken, alt sıralardan yukarıya doğru tırmanışa geçmesini de sağladı. Markus Gisdol ile yaşanan kan uyumu devamında da başarıyı getirdi. Sezonun son haftaları biraz sıkıntılı geçse de Yılport Samsunspor, 11 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’i 43 puanla 13. sırada tamamlamayı başardı. 

SAHAYI RAKİPLERE DAR ETTİLER

Kırmızı-Beyazlıların elde ettiği başarıda teknik direktör Markus Gisdol’ün katkısı çok büyük. Ancak hiç kuşku yok ki, başarının mimarı büyük Samsunspor taraftarı. 19 Mayıs Stadyumu’nu rakiplerine dar eden Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, tribün performansları ile hem tüm Türkiye’de örnek gösterildi, hem de kümede kalma başarısının adeta anahtarı oldu.

TRANSFERDE 2 DÖNEMLİK YASAK 

Şimdi kısa bir tatilin ardından yeni sezona gireceğiz. Hocamız değişse de, bir aksilik olmaması durumunda yine Alman ekolü ile yani Thomas Reis’le yola devam edeceğiz. Yeni sezon öncesi Kırmızı-Beyazlıları en çok zorlayacak şey ise FIFA’nın verdiği 2 dönemlik transfer cezası. Başkan Yüksel Yıldırım’ın çabaları sonuç vermez ise yeni sezonda transfer yapamadan gireceğiz.

CEZALI OLAN TAKIMLAR BULUNUYOR

Hiç kuşku yok ki bu durum Yılport Samsunspor’un işini hayli zorlaştıracak. Ancak Trendyol Süper Lig’de transfer yasağı bulunan tek takım da Kırmızı-Beyazlılar değil. FIFA’nın tarafında açıklanan yasaklılar listesinde Yılport Samsunspor’un yanı sıra Kayserispor, Adana Demirspor, Antalyaspor ve Konyaspor takımları da yer alıyor.

U19’DAN FAYDALANILMALI 

Transfer yapamayacağımızı düşünürsek eldeki mevcut kadroyu en iyi şekilde lige hazırlamalıyız. Ayrıca Türkiye 2.’si olarak büyük bir başarıya imza atan U19 Takımımız’dan da mutlaka faydalanmalıyız. Yılport Samsunspor’un geleceğinin gençlerde olduğunu dikkate alırsak altyapıya ciddi şekilde eğilmeliyiz. Oradan A Takım’a takviyeler yapılacağına inanıyorum.

GÖZLER TARAFTARDA OLACAK

Yeni sezonda da hiç kuşku yok ki en önemli görev yine Kırmızı-Beyazlı taraftara düşecek. Geride bıraktığımız sezonda hem 19 Mayıs Stadyumu'nda, hem de deplasmanda takımlarını muhteşem şekilde destekleyen ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Samsunsporlu taraftarların 2024-2025 sezonuna da damga vuracağına inanıyorum.

samsunspor yorum haber