Samsunspor'da Yeni Sezonda Gençlere Fırsat Doğdu

TAKİP ET

Samsunspor'da transfer yasağı süreci devam ederken, Kırmızı-Beyazlıların altyapısından çıkan gençlere teknik ekip özel çalışma yapıyor. Teknik patron Reis, gençlere 'hazır olun' mesajı verdi.

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Samsunspor, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etap kampında Kayseri'de çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun'da Mustafa Kemal Erkanat Futbol Akademi Tesisleri’nde kuvvet ve anatomik testlerden geçen futbolcuların kas gruplarının kuvveti, esnekliği ve dayanıklılığı ölçüldü. Aynı zamanda vücut yapılarının anatomik değerlendirmeleri de yapılarak muhtemel sakatlık riskleri tespit edildi. Bazı futbolcular testlerden oldukça güçlü çıkarken, bazı futbolcuların testleri ise yeterli sonuçları vermedi.

Kırmızı-Beyazlıların yeni teknik patronu Thomas Reis ve ekibi, testlerin yakından takip etti ve çıkan analiz sonuçlarına göre Kayseri kampı kadrosunu belirledi.

YUNUS EMRE'NİN TESTİ KÖTÜ ÇIKTI

Samsunspor'da geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamayan ve takımdan ayrılacağı konuşulan genç stoper Yunus Emre Çift'in testleri kötü çıktı. İlk kamp döneminde yeterli seviyede görülmedi. Thomas Reis tarafından tekrardan izlenmek üzere ikinci etap kampına götürüldü ancak performansının yetersiz oluşu nedeniyle yeni sezonda kadroda olmayabilir.

ALİ ÜLGEN BOLUSPOR'A GİDİYOR

Diğer yandan genç oyunculardan Ali Kılıç ve Emre Köroğlu'nun yurt dışında bir takıma gelişimleri için kiralanacağı öğrenildi. Geçen sezon Sakaryaspor'a kiralanan sağ bek oyuncusu Ali Ülgen'in ise Kayseri kampına götürülmediği, yine 1. Lig ekiplerinden Boluspor'la görüştüğü kaydedildi. Kulüp yönetiminin transfere onay verdiği ancak 1 milyon TL gibi bir bonservis parası istediği öğrenildi.

GENÇLER ÖZEL TAKİPTE

Samsunspor'u yeni sezon kampında çok sayıda genç oyuncu özel takip ediliyor. Bedirhan Çetin, Kerem Fidan, Enes Albak, Muhammet Ali Özbaskıcı ve Berhan Deniz, teknik ekip tarafından özel olarak takip ediliyor. Yönetimin yeni sezonda kadroda düşünülen gençlere 'iyileştirilmiş maaş' vereceği öğrenildi. Başkan Yüksel Yıldırım, Futbol Direktörü Fuat Çapa ve teknik patron Reis arasında yapılan görüşmede yeni sezonda maç kadrosunda ilk 11'de en az 1 veya 2, kulübede ise 3-4 genç oyuncu olması şart olacak.

MAMİ, NURİ ASAN TESİSLERİ'NE

Diğer yandan geçen sezon büyük umutlar bağlanan ancak Süper Lig seviyesinde performansı yakalayamayan genç oyuncu Muhammet Ali Özbaskıcı'nın bu sezon üstünde ağabeyleri olacak ve onu futbola konsantre edecek. Dış bağlantıları kesilecek ve Nuri Asan Tesisleri'nde kalacak olan genç oyuncunun kamp çalışmalarındaki performansı dikkat çekerken, yapılan testleri de iyi çıktı.

HALUK MUSTAFA MİLLİ TAKIM'DA

Diğer yandan Kuzey İrlanda'nın ev sahipliğinde 15-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek UEFA Avrupa U19 Şampiyonası finalleri hazırlıkları için U19 Milli Takımı ile kampta olan genç bek oyuncusu Haluk Mustafa Tan'ı ise teknik ekip yakından takip ediyor.

Genç oyuncu, Samsunspor ile sezon başı kampını kaçırdı ancak şampiyona sonrası direkt takımla çalışmalara başlayacak. Mustafa'nın, yeni sezonda Kırmızı-Beyazlı takımın en önemli oyuncuları arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

samsunspor samsun son dakika