Samsunspor - Sivasspor maçından notlar

TAKİP ET

Samsunspor, 20. hafta karşılaşmasında sahasında Sivasspor'u 2 golle mağlup etti. İşte karşılaşmadan geriye kalanlar...

SON DAKİKA SAMSUNSPOR HABER | Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Samsunspor, sahasında Sivasspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada öne çıkan anlar şöyle;

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

Kırmızı-Beyazlı tribünlerde karşılaşma öncesinde stadyumda yapılan anonslarla Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan mehmetçiklerin isimleri okundu. Tribünler 'Burada' diye bağırdı. Duygu dolu anlar yaşandığı esnada Samsunsporlu taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene" diye uzun süre tezahüratta bulundu.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Kırmızı- Beyazlı futbolcular, 20 Ocak 1989 yılındaki elim kazanın yıldönümü öncesi futbol şehitlerini unutmadı. Samsunsporlu futbolcular sahaya simsiyah yazısız bir pankartla çıktı. Ayrıca her iki takım oyuncuları "Başımız Sağ Olsun" yazılı siyah tişörtler giydi. Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçikler ve 20 Ocak 1989 yılındaki elim kazada hayatını kaybeden Samsunspor'un futbol şehitleri için maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

'KARA FORMA' ÇOK YAKIŞTI

Samsunspor'un sezon başında hazırladığı Retro forma, 20 Ocak 1989 kazasında kaybettiğimiz futbol şehitlerine ithafen 'Kara Forma' oldu. Kırmızı-Beyazlılar, Sivasspor maçında 'Kara Forma'yı giydi.

Store 55'in sosyal medya hesabından paylaşılan tanıtım videosunda, "20 Ocak'ta tüm ışıklar söndü. Kırmızı Kara'ya döndü. Yaşanan talihsiz kazayı hiç unutmadık ve acımız hala çok taze. Bu yüzden; 1989 yılından esinlenilen Retro formamız, Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarında 'Kara Forma' oluyor" denildi.

MARIUS'A 1111. GOL PLAKETİ

Süper Lig'de 18. haftada Alanyaspor'a konuk olan ve sahadan 3-1'lik skorla mağlup ayrılan Samsunspor'un tek golünü kaydeden Çadlı forvet Marius Mouandilmadji, Kırmızı- Beyazlıların tarihindeki bin 111'nci golünü atan futbolcu olarak kayıtlara geçti. Karşılaşma öncesi bu gol anısına Marius'a, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen tarafından plaket verildi.

SONER'İ KADROYA ALMADI

Samsunspor'un Alman teknik adamı Markus Gisdol, yoğun maç temposunun yanı sıra son haftalarda performansı düşen bazı isimleri dinlendirmeyi tercih etti. Trabzonspor maçı sonrası Kırmızı-Beyazlı taraftarların eleştiri oklarının hedefinde olan Soner Gönül'ü maç kadrosuna almayan tecrübeli teknik adam, Trabzonspor maçında ilk 11’de forma giyen Taylan, Mustafa Tan ve Muhammed'i kulübeye çekti.

FOFANA SAKATLANDI

Okan Kocuk, Drongelen, Zeki Yavru, Satka, Alim Öztürk, Bennasser, Flavien Tait, Emre Kılınç, Fofana, Holse ve Marius'u ilk 11'de tercih eden Gisdol, mücadelenin ikinci yarısında 66. dakikada Zeki Yavru ve Emre Kılınç yerine Mustafa Tan ve Dimata'yı, 76. dakikada Drongelen ve sakatlanan Fofana yerine Taylan Antalyalı ve Marc Bola'yı, 85. dakikada ise Bennasser yerine Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü.

MONTELLA NOTLAR ALDI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Samsun'daydı. Batı Park'taki Samsunspor Futbol Akademisi'nde incelemelerde bulunan İtalyan çalıştırıcı, Performans Antrenörü Pierpaolo Polino, A ve U21 Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay ve TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ile birlikte Samsunspor-Sivasspor maçını protokolde takip etti.