Samsunspor U19'un büyük başarısı

TAKİP ET

Yılport Samsunspor U19 Takımı, ilk kez mücadele ettiği U19 Elit A Ligi'nin final maçında Trabzonspor'a 3-2 mağlup olunca Türkiye ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldı.

Birçok kategoride önemli başarılara imza atan Yılport Samsunspor Futbol Akademisi, U19 kategorisinde de adını tüm Türkiye’ye duyurdu.

FİNALDE KARADENİZ DERBİSİ

İlk kez mücadele ettiği U19 Elit A Ligi’nde önce Galatasaray’ı mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar, finalde ise bir başka Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 

3. DAKİKADA ÖNE GEÇTİK

Manavgat Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan final karşılaşmasına hızlı başlayan Yılport Samsunspor, 3. dakikada Mehmet Ali Kablan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bordo-Mavililer, 19. Dakikada Abdurrahman Bayram ile skoru eşitledi ve devre 1-1 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan bu kez Trabzonspor oldu. 

BASKIMIZ SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

Bordo-Mavililer 51’de Poyraz Yıldırım ve 62’de Yiğit Kemal Turan durumu 3-1 yaparken, 76’da Samsunspor’un golü geldi ve fark yeniden 1’e indi (2-3). Bu dakikadan sonra beraberlik için yüklenen Kırmızı-Beyazlılar, bir türlü aradığı golü bulamadı ve rakibine 3-2 mağlup olarak ilk kez katıldıkları U19 Elit A Ligi’nde Türkiye ikincisi oldu.  

KUPAYI FUAT ÇAPA VERDİ

Performansları ile alkış toplayan Yılport Samsunsporlu futbolcular, ikincilik kupasını futbol direktörü Fuat Çapa’dan aldı. Daha önce Kırmızı-Beyazlılarda altyapı koordinatörü olarak çalışan ve gelinen noktada önemli payı bulunan TFF Gelişim Ligleri Müdürü Yücel Uyar da Yılport Samsunsporlu futbolcular ile teknik heyeti tebrik etti. 

samsunspor trabzonspor