Samsunspor'un Başarısının Anahtarı: 19 Mayıs Stadyumu

TAKİP ET

Yıllar sonra çıktığı Trendyol Süper Lig'de kalma hedefini tutturan Yılport Samsunspor, bu başarıyı 19 Mayıs Stadyumu'ndaki performansıyla yakaladı.

LİG 13. SIRADA TAMAMLANDI

Kırmızı-Beyazlılar, 11 yıllık hasretin ardından yeniden yükseldiği Trendyol Süper Lig’de öncelikli olan kümede kalma hedefini tutturdu. Topladığı 43 puan ile sezonu 13. sırada tamamlayan Yılport Samsunspor, bu başarıyı özellikle iç sahadaki başarısı ile gerçekleştirdi.

HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLADI

Tutkulu taraftarı ile Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nu ligin en korkulan deplasmanı haline getiren Kırmızı-Beyazlılar, evinde oynadığı futbol ve tribün performansı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Kırmızı-Beyazlılar, evinde adeta fırtına gibi esmeyi başardı.

EVİNDE FIRTINA ESTİRDİ

Sahasında 19 maça çıkan Kırmızı-Beyazlılar, bunların 10 tanesinde gülen taraf oldu. 5 kez rakipleri ile berabere kalan Yılport Samsunspor, sadece 4 kez sahayı boynu bükük terk etti. Bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandıran Kırmızı-Beyazlılar, kalesinde 17 gol gördü.

12. ADAM KUSURSUZDU

Topladığı 43 puanın 35’ini kendi sahasında alan Yılport Samsunspor, ligde kalma hedefine bu sayede ulaştı. Evinde taraftarı ile adeta tek yürek olan Kırmızı-Beyazlılar, bu anlamda da tüm Türkiye’ye örnek oldu. Taraftarların 12. adam görevini eksiksiz yapması başarıda önemli rol oynadı.

İÇ SAHADA 5. OLDU

Evinde oynadığı maçlardaki performansı ile dikkat çeken Yılport Samsunspor, iç saha puan sıralamasında 54 puanlı Galatasaray, 48 puanlı Fenerbahçe, 38 puanlı Çaykur Rizespor ve 37 puanlı Trabzonspor’un ardından 35 puanla 5. sırada yer aldı. 

DEPLASMANDA ADETA KAYIPTI

Yılport Samsunspor deplasmanda ise iç sahaya göre tam tersi bir performans ortaya koydu. Deplasmanda 19 karşılaşmaya çıkan Kırmızı-Beyazlılar, sadece 1 kez sahadan galip ayrılabildi. 5 maçtan beraberlik çıkartan Yılport Samsunspor, 13 kez ise mağlup ayrıldı.

19 MAÇTA 8 PUAN ALABİLDİ

Dış sahadaki 19 maçta 14 kez gol sevinci yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, kalesinde ise 35 gole engel olamadı. 19 karşılaşmadan sadece 8 puan çıkartan Yılport Samsunspor, bu alanda tarihinin en kötü deplasman performanslarından birini sergilemiş oldu. 

samsunspor futbol süper lig 19 mayıs stadyumu