Samsunspor'un Efsane Futbolcusu Celil Sağır: "Yabancılar İyi Oynasaydı İlk 8'e Girebilirdik"

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlıların 'İmparator' lakaplı efsane futbolcusu Celil Sağır, Samsunspor'un sezon boyunca ligde kalma mücadelesi vermesinin en büyük sebebinin yabancı futbolcuların düşük performansı olduğunu belirtti.

Kırmızı-Beyazlıların 'İmparator' lakaplı efsane futbolcusu Celil Sağır, Samsunspor'un ligde kalmasının son hafta garantilenmesinin sebeplerini değerlendirdi.

Celil Sağır, "Bence ilk planda gelen eksiklik yabancı futbolcuların performanslarının düşüklüğüydü. Bütün takımlara baktığımızda yabancıları iyi performans ortaya koyan ekipler bir yerlere gelebildi. Ben dahil herkes 3 sene boyunca Fofana oynamalı mı, oynamamalı mı diye konuşuyorsa demek ki yabancılarda sıkıntı vardır." dedi.

Sağır, yabancı transferlerinde beklenen seviyeye ulaşılamadığını vurgulayarak, "Fofana’nın potansiyeline, saha içindeki icraatlarına ulaşabilecek yabancı yoksa demek ki yabancı transferlerinde iyi değiliz. Yabancılardan Holse çok iyiydi. Ntcham’dan beklentim çok yüksekti ama geride kalan sezonda bal yapmayan arı gibi oynadı. Kritik pozisyonlarda hiç yoktu. Şu özelliği olan bir oyuncuydu ama bunu göremedik. Oynadığı pozisyon gereği çok sayıda asist yapmalıydı ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Sağır, yabancı oyuncuların performansının beklentilerin çok altında kalmasının, sezon boyunca yaşanan sıkıntılarda önemli bir rol oynadığını belirtti ve ekledi: "Yabancılar en az yerliler kadar performans ortaya koysaydı, Samsunspor ligi ilk 8 içerisinde bitirebilirdi" dedi.

samsunspor celil sağır