Samsunspor'un Efsane Golcüsü Serkan Aykut: 7 Milyon Doları Kabul Etmedim, Boş Mukaveleye İmza Attım

TAKİP ET

Samsunspor'un efsane gol kralı Serkan Aykut, 'Galatasaray'a gittikten 2 sezon sonra Trabzonspor bana 7 milyon Dolar'lık teklifte bulundu. Ama ben hayır dedim ve İsmail Uyanık'ın teklifi üzerine boş mukaveleye imza atarak Samsunspor'a geri geldim' dedi.

Samsunspor’un efsane golcüsü Serkan Aykut, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a özel açıklamalarda bulundu:

*** Çekilen forma tanıtım filminde uzun bir aradan sonra yeniden Samsunspor forması giymek nasıl bir duygundu?

Böyle bir tanıtımda yer almaktan, Samsunspor’a hizmet etmekten büyük mutluluk duydum. 19 Mayıs Stadyumu’nda başlayıp, Batı Park Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’nde biten güzel bir forma tanıtım filmi oldu. Beni gol kralı yapan Celil Sağır ile bir arada olmaktan, takım arkadaşlarım Adnan Güngör, Musa Aydın ve Mehmet Nas ile birlikte yeniden Atatürklü armayı üzerimize giymekten çok keyif aldım. Yıllar sonra ilk kez böyle güzel bir şey yaşadım. Tanıtım filmini izlediğimde yapılan güzel yorumları görmek beni ayrıca mutlu etti. 

*** Sence geçen sezonun hem yerli, hem de yabancı anlamında öne çıkan isimleri kimlerdi?

Bence geçtiğimiz sezonun sergilediği performans ile yabancı anlamında öne çıkan isim Carlo Holse oldu. Çabukluğu ve çalışkanlığı takıma önemli katkı sağladı. Yerlilerden ise kaleci Okan Kocuk üzerine düşeni eksiksiz yaptı. Sezon başı performansı ile eleştirilse de, sonrasında özellikle ligin ikinci yarısında çok kritik anlarda sahneye çıkarak maç kurtaran isimlerden oldu.

*** Geçen sezon deplasmandaki kötü performansın sebebi sence neydi?

Samsunspor geride bıraktığımız sezon özellikle iç sahada çok etkili oynadı. Bu da kümede kalmasına neden oldu. Ama deplasman karnesi için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Tarihimizin en kötü dış saha performansı ile karşı karşıya kaldık. Bence bundaki en büyük etken futbolcuların rakip takım taraftarlarının baskısı altında ezilmesiydi. Şahsen ben futbolcularımızın baskıyı kaldıramadığını ve bu nedenle deplasmanda istenilen sonuçları alamadıklarını düşünüyorum.

*** Samsunspor taraftarı için neler söylersin?

Samsunspor taraftarı bence Türkiye’nin en büyük taraftarı. Ben 2000 yılında Samsunspor’a en büyük transfer ücretini kazandırarak Galatasaray’a gittim. 2 sezon sonra Trabzonspor bana çok ciddi bir teklifte bulundu. Rakam yaklaşık 7 milyon Dolar’dı. Bu teklife hayır dedim ve İsmail Uyanık’ın teklifi üzerine boş mukaveleye imza atarak Samsunspor’a geri geldim. Bundaki en büyük etken taraftarlarımızdı. Ben Trabzonspor’a gitseydik onları küstürürdüm. O nedenle boş mukaveleye imza attım ve memleketimin takımını seçtim. Bu taraftar benim için çok özel. Gol attığımda ‘Serkan Aykut’ tezahüratlarıyla beni tribünlere çağıran taraftarlarıma gönülden bağlıyım. Ben Samsunspor forması altında gol kralı olduysam bunda taraftarlarımızın etkisi çok fazlaydı. Büyük Samsunspor taraftarına her zaman minnettarım. Onlardan tek isteğim yeni sezonda da takımımızı aynı coşkuyla destekleyelim.

*** Altyapıyı nasıl değerlendiriyorsun?

Samsunspor altyapısı, geçmiş yıllarda çok önemli yıldızlar yetiştirmiştir. Başkan Yüksel Yıldırım da bu geleneğin yeniden sürmesi adına altyapıya çok önemli yatırımlar yaptı. Batı Park’ta gerçekten çok muazzam tesis inşa ettirdi. Bu tesis ilk meyvesini U19 Takımı’ndan gelen Türkiye ikinciliği ile verdi. Umarım yapılan bu tesisler yeni yıldızların yetişmesine ve Samsunspor’un geleceğinin daha sağlam temellere oturmasına neden olur. 

*** Milli yıldızımız Arda Güler için neler söylersin?

Arda Güler yaş olarak belki çok küçük ama karakter ve oyun bilgisi olarak çok büyük bir futbolcu. Türkiye’de gol kralı olmuş bir futbolcu olarak Arda gol attıktan sonra çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Attığı goller ve gol sonrasında milyonlarca Türk vatandaşına yaşattığı mutluluk paha biçilemez. Ben kendisinin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Allah inşallah yolunu açık eder. 

*** İsmail Uyanık’ın Türkiye Federasyon Başkanlığı aday adaylığı için neler söylersin?

Efsane başkanımız İsmail Uyanık’a Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde başarılar diliyorum. Türk futbolu daha iyi yerlere gelmek istiyorsa bu isim İsmail Uyanık’tır. Dürüstlüğü, kalitesi, bilgisi, adamlığı ile bu görevi sonuna kadar hak ediyor. O benim manevi babamdır. Kendisinin federasyon başkanı olmasını çok istedim. İsmail Uyanık, yetiştirdiği yıldız oyuncularla, yaptığı yatırımlarla, geçmiş kariyeri ile bu işi başarabileceğini herkese göstermiştir. Biz Samsunspor’da oynarken o gelmeden önce idman sahamız yoktu. O başkan olduktan sonra sahalarımızı yaptı. Gençleri yetiştirdi, bizi a takıma aldı, sonrasında büyük paralara büyük kulüplere sattı. Çok zeki ve akıllı bir insan. Kendisinin Türk futbolunu daha iyi yerlere taşıyacağından hiç şüphem yok.

samsunspor serkan aykut özel röportaj