Sanat, Müzik ve Lezzet Dolu Bir Hafta!

TAKİP ET

Samsun'da 9 gün sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla coşkuyla başladı. Sanat, müzik ve lezzet dolu etkinliklerle Samsunluları bekleyen bir hafta başlıyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl Samsun'da gerçekleşiyor. 30 ayrı mekânda 1000'e yakın sanatçının katılacağı, 9 gün sürecek festival, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festivalin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Samsun Müzesi'nde yaptığı açılış toplantısıyla gerçekleşti.

Sanat ve Müziğin Buluşma Noktası

Festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında konserler, sergiler, tiyatro gösterileri, opera ve bale temsilleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleri yer alıyor. Batı Park'ta kurulan ana sahnede ünlü isimlerin konserleriyle Samsunlular coşacak. Ayrıca, devlet tiyatroları ve devlet opera ve balesi sanatçıları da muhteşem performanslar sergileyecek.

Lezzet Durağı: Festivalin Tatlı Molası

Gastronomi de festivalin önemli bir parçası. 15 farklı noktada kurulan "Festival Lezzet Durağı"nda, ziyaretçiler hem geleneksel lezzetleri tatma hem de bu lezzetlerin hikayelerini öğrenme fırsatı bulacaklar.

Sanatseverler İçin Zengin İçerik

Festival, sanatseverlere geniş bir yelpazede sanatı ve kültürü deneyimleme fırsatı sunuyor. Sergiler, paneller, film gösterimleri ve söyleşilerle dolu bir programla, herkesin ilgi ve beğenisine hitap ediyor.

Unutulmaz Anlar ve Eğlence

Festival boyunca çocuklar için özel bir "Çocuk Köyü" kurulacak. Doğupark'ta gerçekleşecek olan bu etkinliklerle çocuklar eğlenceli vakit geçirecekler.

Ünlü İsimler Samsun'da!

Samsun Kültür Yolu Festivali'nde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Oğuzhan Koç, Buray, Uğur Aslan, Ferhat Göçer, Can Bonomo gibi isimler Samsunlularla buluşacak. Ayrıca, halk müziği ve popüler müziğin sevilen sesleri festivalde unutulmaz performanslar sergileyecekler.

Samsun Kültür Yolu Festivali, sanat, müzik ve lezzet dolu bir hafta sunarak, Samsun'u unutulmaz bir atmosfere davet ediyor.

Samsun Samsun Kültür Yolu Festivali Başladı Sanat Müzik ve Lezzet Dolu Bir Hafta Batı Park a Festival Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kültür sanat samsun haber gündem haber