SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık: Atık malzemeler altyapıyı tıkıyor!

TAKİP ET

Samsun'da yağmur sularını en hızlı şekilde tahliye eden altyapı hatlarında periyodik temizlik çalışmalarını sürdüren SASKİ ekipleri, vatandaşları atık malzemeler konusunda uyardı!

Samsun'da son yıllarda her yaz ayında aniden bastıran sağanak yağışlardan dolayı sel ve su baskınları yaşanabiliyor. Bu kapsamda yağmur sularının tahliyesi büyük önem taşıyor.

SASKİ ekipleri; Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde nisan ayı itibariyle atık su ve yağmursuyu hat temizliklerini artırdı. Ekipler, bulvar, cadde ve sokaklardaki tüm atık su ile yağmur suyu kanallarını, kutu menfez ve kum tutucularını tek tek kontrol ediyor.

Mazgalları bakım onarımdan geçiren ekipler, atık, ağaç dalları ve taşlarla tıkanan kanalları ise özel temizlik araçlarıyla çekerek açıyor. Ekipler, suyla yıkayıp dezenfekte ediyor.

SASKİ EKİPLERİ SAHADA

SASKİ ekiplerince yılbaşından itibaren 31 bin 750 metretül hat temizliği, 3 bin 500 metretül kutu menfez temizliği ve 600 metreküp kum tutucu temizliği yapıldı. Ayrıca 600 adet kayıp muayene bacası yol kotu seviyesine getirdi.
Bu sayede de yağışlı havalarda su taşkını riski minimuma indirildi. SASKİ, bugüne kadar yaklaşık 15 milyon TL'lik harcama gerçekleştirdi.

TIKAYACAK MALZEMELER ATMAYIN

SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, "Ekiplerimizce merkez ilçelerde her hafta yüzlerce mazgal, yağmursuyu kanalı, kutu menfez ve kum tutucu temizliyoruz. Bazı cadde ve sokaklardaki hatlarda eğim olmadığından dolayı daha çabuk tıkanıyor. Tıkanmaya ise en çok kağıt, plastik atıklar, ağaç yaprakları, taşlar, dökülen yağ ve benzeri maddeler, moloz veya kumlar sebebiyet veriyor" dedi.