SBB Başkanı Halit Doğan Gençlere Sordu: "Doğu Park'taki Bu Alanı Neye Çevirelim?"

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın gençlere sorduğu; "Doğu Park'ta alanı neye çevirelim?" mesajına binlerce yorum ve proje fikri geldi. Stadyum birinci proje oldu. Sosyal yaşantı alanları ikinci sırayı aldı. Başkan Doğan, "Gençlerimize, Samsunlulara fikirleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla binlerce beğeni ve yorum aldı.

SBB Başkanı Halit Doğan, "Sevgili Gençler; Doğu Park'ta kullanım özelliğini kaybetmiş bu alanı neye çevirmemizi arzu edersiniz? Şehrin geleceği sizsiz olmaz, güzel fikirlerinizi bekliyorum" mesajına stadyumdan, kafe parka, çocuk etkinlik alanlarından diğer sportif branş tesislerine, kültür ve sanat alanı, minyatür şehir gibi binlerce yorum ve proje fikri geldi.

GENÇLERE SORDU, BİNLERCE ÖNERİ GELDİ

Samsunlular, Halit Doğan'ı tebrik etti. Sosyal medya hesabından 'alanın ne yapılması?' konusunda gençlerin fikirlerinin sorulmasını takdirle karşılayan Samsunlular, "Sayın başkan size ilk kez yazıyorum. Hali hazırda önyargılarım var lakin üslubunuz çok hoş. Geride kalan günlerde icra etmeye çalıştığınız işleri de görüyor, takip ediyoruz. Temenni ederim ki aynı samimiyetle bu şehre hizmet edesiniz. Nazar değmesin" şeklinde yorumda bulunurken, bazı vatandaşlar ise "Şu yaklaşımınız nasıl da arzulanan özlenen bir şey. Teşekkür ederiz. Bizlerin görüşüne değer veren yaklaşımınız daim olsun. Yerin değerlendirilmesi konusunda biz halkın görüşümüzü almanız büyük incelik" ifadelerine yer verdi.

STADYUM BİRİNCİ SIRADA

Samsunsporlu taraftarlar paylaşım altına "20-25 bin kişilik tek katlı stadyum" yorumu yaptı. Eski futbolcuların ve 20 Ocak futbol şehitlerimizin figürleri, eski forma koleksiyonları, madalyalar, kupalar gibi kapsamlı bir 'Samsunspor Müzesi' projesi paylaşıldı. Diğer yorumlarda deniz manzarası da görebilecek kız kulesinin benzeri ya da İstanbul Çamlıca'daki gibi 'Samsun Kulesi' projesi yer aldı.

AKVARYUM PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ

Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerinin ve eserlerinin yer aldığı 'Minyatür Şehir-Müze' projesi, çocuklar için matematik parkı, kitap kafe, gençlik merkezi, bilim kafe, el sanatları ustalarının ürünlerinin sergilendiği mekan, belediyenin işletmesinde eğlence, alışveriş, yeni evlenecek çiftlere tahsis edilen düğün salonu, kütüphane, amfi tiyatro, konser, sinema gibi etkinliklere uygun tesis yorumlara yazıldı. Akvaryum projesi de dikkat çekti. Batum'daki yüksek turistik ve gösterişli restorant önerisi geldi.

SPORTİF ALANLAR YAPALIM

Sportif alan olarak tahsis edilmesini isteyen gençler oldu. Olimpiyat sporu olan 3x3 basketbol ve sokak basketbolu, drone yarış pisti, model uçak pisti, kaykay ve paten alanları, tırmanış duvarı, okçuluk, bisiklet sürme, at binme. 'Herkesin rahatça aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği, çocukların güzel oyun alanlarıyla eğlenebileceği Ankara Altınpark modelinde bir projede olabilir' denildi. Çocuklar için Survivor tarzı parkurlar, motorcu gençler ve ileri sürüş teknikleri pisti, Spor Akademi ve Polis Meslek Okulu'na hazırlık parkur alanı ve halk dansları salonu, Samsun Gastronomi Evi, Bursa'daki gibi BURFAŞ tarzı pastane kafe, özel gereksinimli çocuklar ve engellilere yönelik özel aktivite amaçlı alanlar, sivil toplum örgütleri kompleksi, kadınların el emeklerinin satıldığı küçük ahşap kulübeler ve Otantik Cafe yorumları geldi.

YORUMLAR DEĞERLENDİRİLECEK

SBB Başkanı Halit Doğan, paylaşımın altına gelen binlerce yorumu tek tek not aldıklarını ve şehrin istediği ortak bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Samsunsporluların stadyum yorumlarını gördüm. Yorumlarda farklı proje fikirleri de geldi. Hepsini değerlendireceğiz. Doğupark'taki alanı özellikle gençlerin aktif olarak kullanabildiği bir projede değerlendirmek adaylığımın ve sonrasında belediye başkanı olduğum dönemde de söylediğim gibi; 'herkesle konuşacağız, fikirlerini alacağız.' Ortak akıl çerçevesinde en doğrusu hangi projeyse onu hayata geçireceğiz. Gençlerimize, Samsunlulara fikirleri için teşekkür ediyorum" dedi.

doğu park halit doğan samsun büyükşehir belediyesi