SBB Başkanı Mustafa Demir'e '1 milyar krediye dokunma' çağrısı

TAKİP ET

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan SBB'nin Başkanı Mustafa Demir'in giderayak 1 milyar liralık kredi teklifini belediye meclisine getirmesi, muhalefetin tepkisini çekti. CHP, İYİ Parti İl Başkanları ve CHP'nin SBB Başkan adayı Öncü'den 'O 1 milyar lira krediye dokunma' çağrısı yapıldı.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB)Başkanı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday gösterilmedi. 2019 yılından bu zamana kadar 1 milyar liranın üzerinde kredi teklifini belediye meclisine getirdiği ifade edilen Başkan Demir, Şehir Hastanesi, Gülsan Sanayi Sitesi ve Saathane Meydanı ile diğer kamulaştırma işlemlerinin gideri için 1 milyarlık yeni kredi teklifini belediye meclisine getirdi. 

Krediye karşılık SBB, tüm araç gereç, tesis, gayrimenkuller ile gelirlerini ipotek ve rehin gösterecek. Teklif bugün mecliste görüşülecek. Teklifin görüşülmesi öncesi CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve CHP SBB Başkan adayı Cevat Öncü'den 'O 1 milyar lira krediye dokunma' çağrısı yapıldı.

ÖNCÜ:SUYUN METREKÜP FİYATI DÜŞECEK 

CHP SBB Başkan adayı Cevat Öncü, SBB Başkanı Mustafa Demir'in 1 milyar liralık kredi teklifine ve suda indirime gitme vaadine tepki gösterdi. SBB'de yönetime gelmeleri halinde suyu daha ucuz hale getireceklerini açıklayan Öncü, "Başkan Demir'in göreve gelir gelmez yaptığı ilk iş olan suya zam, mahkemece iptal edildi. Mahkemenin zammı iptal etmesi, Başkan Demir'in hukuksuz işlemini tescillemiştir. Halka rağmen dayatmacı anlayış asla kabul edilemez. Samsun'un ağabeyi merhum Muzaffer Önder'in döneminde yapılmış altyapı, çalışma gerektirmediği halde, SBB Başkanı Mustafa Demir, kente Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandırdı. Biz yönetime geldiğimizde suyun metreküp fiyatı düşecek "dedi. 

KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ MAĞDUR EDİYOR 

SBB Başkanı Mustafa Demir'in belediye meclisine getirdiği 1 milyar liralık kredi teklifine tepki gösteren CHP SBB Başkan adayı Cevat Öncü, "Görev süresinin son aylarında başkanın tekrar belediyeyi borçlandırmasını doğru bulmuyorum. Göreve devam etmeyeceğinin bilincinde olmalı ve yeni başkana bu tür işleri bırakmalı. Bu kredi teklifi kamulaştırma işlemleri için getiriliyor. SBB'nin mağdur etmediği bir kamulaştırma işlemi var mı?  SBB vatandaşların mülkünü değerinin altında alıyor ve mağdur ediyor. Bunu kentin her noktasında gördük. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Biz göreve geldiğimizde haksız uygulamalara son vereceğiz "ifadelerini kullandı. 

ÖZDAĞ: 5 YILI YIKIMLA GEÇİRDİ 

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ise göreve devam etmeyeceği kesinleşen bir belediye başkanının kendisinden sonra yönetime gelecek başkanı düşünmeyerek 1 milyarlık kredi teklifini belediye meclisine getirmesini etik bulmadığını söyledi. SBB'nin Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında olduğunu söyleyen Özdağ, "SBB Başkanı 
Mustafa Demir, eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın yaptıklarını yıkmakla 5 yılını geçirdi. Bu kentin kaynakları boş yere harcandı. Bu saatten sonra herhangi bir projeye başkanın tevessül etmemesi gerekiyor. O kredi teklifinden vazgeçmesi gerekiyor. Doğayı koruyan ve halkı düşünen bir belediye yönetimini Samsun'a kazandıracağız. 
CHP Samsun'da kazanacak "dedi

AKSOY:VATANDAŞIN GÖZÜNÜ BOYUYORLAR 

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise SBB Başkanı Mustafa Demir'i vatandaşların gözünü boyayan işler yapmakla suçladı. Aksoy, "5 yılda vatandaşın gözünü boyayan işler yaptı başkan. Bu kredi teklifininde seçim bütçesi olduğunu düşünüyorum. Onun için meclise getiriyorlar. Suda indirim vaadide seçime yönelik vaattir. Artık kendisi kiralama, satış gibi rant kokan işlerden uzak dursun "dedi.