SBB Başkanı Mustafa Demir, giderayak yine satıyor

TAKİP ET

SBB Başkanı Mustafa Demir, Şubat ayı meclis toplantısına yine tartışmalı satış teklifleri getirdi. Tekkeköy'de 146 bin metrekarelik arazi ile Atakum'da bin 93 metrekarelik arazi satışa çıkarılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi Şubat ayı meclis gündeminde yer alan satış teklifleri şaşırttı.

SBB'nin mülkiyetinde olan Tekkeköy ilçesindeki 146 bin 879 metrekarelik alan 6 kat ticari imar hakkı verilerek satışa çıkarılıyor. Söz konusu teklif ile ilgili Belediye Encümeni'ne yetki verilecek. 

Yine SBB mülkiyetinde yer alan Atakum Alanlı Mahallesi'nde bin 93 metrekarelik alan ticaret ve konut imar hakkı ile satışa çıkarılıyor. Söz konusu teklifte Belediye Encümeni'ne yetki verilecek. 

MERT PLAJI BALIKÇI BARINAĞI OLDU 

Öte yandan Samsun'un merkezinde yer alan tek plaj konumundaki Mert Plajı'nın içerisine SBB tarafından inşa edilen Balıkçı Barınakları da 10 yıl süre ile kiralanması amacıyla teklif hazırlandı. Teklifle Belediye Encümeni'ne kiralama yetkisi verilmesi istendi. SBB'nin İlkadım ilçesinde yer alan belediye hamamını yıkarak yenisini yapmak üzere ihale ettiği 'Belediye Hamamı'da inşaatı bitmeden özelleştirme kararı alındı. Belediye gündemine gelen teklifle belediye hamamı 10 yıl süre ile kiralanacak. 

CHP'Lİ TEKCAN'DAN TEPKİ 

SBB Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan ise satışlara ve kiralamalara tepki gösterdi. Tekcan, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı meclis gündemini okurken oldukça şaşırdık. Başkanın yetki süresinin dolmasına 45 gün kala makro büyüklükteki alanların satışı, tesislerin kiralanması, Daire Başkanlıklarının kurulması gibi gündem maddeleri bizi endişeye sevk etti. Göreve yeni gelirsiniz haklı olarak kendinize teşkilat şemasını kurarsınız, liyakat sahibi bildiğiniz, güvendiğiniz kişileri bürokrat olarak atarsınız. İlk defa bu kadar abesle karşıladığımız bir meclis gündem konularıyla karşı karşıyayız. İktidar partisinin meclis üyeleri bu konuları nasıl değerlendirecekler süreçte göreceğiz "dedi. 

'NEDEN SATIŞLAR GELİYOR?'

CHP'li Dr. Tekcan şöyle devam etti; "Meclis gündemine düşen ilginç, şüphe uyandıran, neden sorusunu sorduran birkaç gündem maddesine bakacak olursak; Tekkeköy ilçemizde Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan Bilim Merkezi ile Gıda Organize Sanayi arasında bulunan 146 bin 879 metrekare arsanın satışı için Belediye Encümenine yetki istenmektedir. Bilindiği üzere yeşil alan, 1. Sınıf tarım arazisi olan, daha önce Gelemen Devlet Üretme Çiftliği tarafından tarım amaçlı kullanılan bu alan, SBB tarafından yatırımcı aranmak üzere ihaleye çıkmıştı, oldukça şiddetli muhalefet yapmıştık, talep eden çıkmamıştı, şimdi kiralanamayınca giderayak satılmak istenmektedir. Tabi ki bu kıymetli tarım arazimizin satılmaması için elimizde geleni yapacağız. İkinci olarak halen inşaat aşamasında olan 100. Yıl Bulvarı üzerindeki eski İlkadım Belediyesi binasının karşısında bulunan, Belediye Hamamı 10 yıllığına kira ihalesine çıkıyor. Madem kiraya verecektiniz, neden Belediye Hamamı yapıyoruz, halkımız uygun şekilde istifade etsin diye milyonlarca lira para harcadınız. Hamamın geçici kabulü bile yapılmadan bu acele nedir. Kamuoyunun bilmediği ne var? Burada Kamu menfaati nerededir? Bırakın 45 gün sonra yeni gelecek olan Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi bu kararı versin. SBB Belediye Başkanının ve Meclisi'nin iradesine ipotek koymak hangi demokrasiye uygun düşer. Ayrıca başka bir gündem maddesinde yeniden bir Daire Başkanlığı kurulması ile teklif ediliyor. 5 yıldan beri SBB teşkilat şeması yap—boz tahtasına çevrildi. Giderayak yeni daire başkanlığı kurulması yakışık alan bir durum değildir. Yeni daire başkanlığına ihtiyaç varsa devir-teslim sırasında öngörüler paylaşılır, Başkanlık makamı ve Meclis uygun görürse gereğini yapar. Bu gündem maddelerinde Sayın Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize tarihsel sorumluluk düşmektedir "ifadelerini kullandı.