SBB Başkanı Mustafa Demir'in çağrısına, CHP'li Hasan İpek'ten jet yanıt: 'Projenin adı hukukun yok edildiği binalar olsun'

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hakkında 4 kez yürütmeyi durdurma kararı verilen SBB'nin Yalı Kafe alanına inşa ettiği Kitap Kafe projesine vatandaşların isim koymasını istedi. CHP'li Hasan İpek, "Projenin adı, hukukun yok edildiği binalar olsun "dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Mustafa Demir, CHP'li Atakum Belediyesi'nin kullanımındayken Yalı Kafe'nin tahsisini İller Bankası'ndan almış, söz konusu alanda 49 milyon lira maliyetli Kitap Kafe projesinin startını vermişti. CHP'li Meclis Üyeleri ise söz konusu projeye dava açmıştı. Projenin imar planları ve yapı ruhsatı hakkında 4 kez yürütmeyi durdurma kararı verilirken, proje ile ilgili SBB Meclisi'nde yeni imar planı teklifi kabul edildi. 

BAŞKAN DEMİR'DEN İSİM ÇAĞRISI 

Projeye son olarak çelik  konstrüksiyonlu yapınında eklenmesi ile tartışmaların odağı haline gelen proje ile ilgili SBB Başkanı Mustafa Demir'den isim çağrısı geldi. Başkan Demir, projenin isminin vatandaşlar tarafından belirlenmesini talep ederek, "Sol blok, öğrencilerin daha çok ders çalıştığı bir yer olacak. Orta blokta sergi, sempozyum ve konferans salonları yer alacak. Diğer blok ise kütüphane olacak. Bu projemizin ismini  vatandaşlarımız belirleyecek. Sosyal medyadan isim konusunda vatandaşlarımızın önerilerini topladık. Öneriler doğrultusunda isim belirlenecek. Netleşince ismi de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

CHP'Lİ HASAN İPEK İSMİ YAPIŞTIRDI 

SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, söz konusu yapıya 4 kez dava açtıklarını ve yapı ruhsatı ve imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlattı. İpek, yürütmeyi durdurma kararı sonrası SBB Meclisi'nde yeni imar planının kabul edildiğini anımsatarak, " Yargı kararları hiçe sayıldı. Özellikle Kıyı Kanunu'na aykırı şekilde otopark alanına yapılan çelik  konstrüksiyonlu yapı ile ilgili de herkes susmuş durumda. 
14 Ağustos'ta 2023 tarihinde söz konusu kaçak yapı ile ilgili SBB'ye 'işlem yapın' diye yazı yazdım, uyardım. Ardından CİMER'e şikayet ettim. Bir dönüş olmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne şikayet ettim. Oradanda cevap çıkmadı. Ekim ayındaki meclis toplantısında gündeme taşıdım, Başkan Mustafa Demir 'ilgili daire başkanları size cevap verecektir' dedi, yine dönüş olmadı. Kıyı Kanunu'na göre sadece millet bahçesi içerisinde böyle bir yapı yapılabilir. Burası millet bahçesi olmadığı için otopark alanına yapılan yapı kaçaktır ve kanunlara aykırıdır.

Başkan Mustafa Demir, projeye isim istiyor. Bende söylüyorum; 'Projenin adı hukukun yok edildiği binalar olsun.'Bu konu ile ilgili ruhsatı bana verirlerse ayrıca suç duyurusunda bulunacağım. Kamuoyunada çağrıda bulunuyorum, burasını gündemlerine alsınlar "ifadelerini kullandı.