SBB Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Atilla Tekcan: SBB önce kendisi örnek olsun

TAKİP ET

SBB Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, Yalı Kafe alanına yargı kararlarına rağmen inşasına devam edilen Kitap Kafe projesine eklenen çelik konstrüksiyonlu yapıya tepki göstererek, "SBB kaçak yapıyla mücadelede vatandaşa örnek olmak istiyorsa önce bu yapıyı yıksın "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkanı Mustafa Demir, göreve gelir gelmez CHP'nin kullanımında olan Yalı Kafe alanını İller Bankası'ndan tahsisini almış ve 49 milyon lira maliyetle Kitap Kafe projesinin inşaatına başlamıştı. Projeye CHP'li meclis üyeleri 4 kez dava açıp imar planlarını iptal ettirirken, yargı kararlarının hemen ardından SBB Meclisi'nde alınan imar planları ile inşaat günümüze kadar ulaştı. 

'YAPI HUKUKSUZDUR'

Projeye son eklenen ve Adnan Menderes Bulvarı'na taşan çelik konstrüksiyonlu yapıya SBB Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Atilla Tekcan'dan tepki geldi. Tekcan, "Hatırlanacağı üzere 4 kez dava açıp imar planlarını iptal ettirmiştik. SBB Meclisi'nde alınan 5. imar planıda dava konusu oldu.

Dava açtığımız inşaat planları emsal, yoğun yapılaşma, Atakum Belediyesi'nin görüşleri alınmadığından iptal edilmiştir. 
Biz Yalı Kafe için dava açarken, karşımıza hiçbir şekilde planı, inşaat izin belgesi olmayan, imara yasak alana, kıyı kenar bandının içinde çelik yapı ortaya çıktı. SBB'ye konu hakkında önerge verildi, lakin cevap alınamadı. Çünkü verilecek cevap yoktu. Bugün çelik yapının tuğlalarının örüldüğünü, inşaatının hız kazandığını gördük. Mescit olarak kullanılması düşünülen çelik yapının inşaatı hukuksuzdur "dedi. 

Tekcan yasal mücadele başlatacaklarını belirterek şöyle devam etti; "3621 sayılı Kıyı Kanunu'na ve 3194 Sayılı İmar Kanunu'na göre yasak olan alanda kaçak yapı yapılmasının günahını kim ödeyecek? Milletin yaşam ve hukuki haklarının gasp edilmesiyle yapılan yapı, gerçekte mescit olarak mı hizmet verilmesi amaçlanmış yoksa Atakum’ un yaşam formunun bertaraf edilmesi için mi ısrarla kaçak olarak yapılmaya devam edilmektedir? SBB, Yalı Kafe inşaat alanında bulunan 3 adet büyük kütle inşaatının bir tanesini neden mescit olarak hazırlamıyor? İnşaatın ilk başlaması sırasında SBB Meclisinde proje anlatılırken ifade edilen 3 adet binadan Bafra tarafına bakan binanın alt katı mescit olarak planlanmıştı.

Neden bu fikirden vazgeçildi? Biz hukuksuz yapılan bu kaçak yapı hakkında yasal haklarımızı Atakum halkı adına sonuna kadar arayacağız. Şunu da sırası gelmişken ifade etmek isterim; SBB bundan sonra bu kaçak yapı yerinden kalkmadığı sürece Atakum ilçesinde, sahil bandında 'kaçak yapılaşma var' diye hiçbir binanın, eklentilerinin yıkımı için uğraşmasın, herşeyden önce kendi vatandaşlarına örnek olsun "diye konuştu.