Şehitlikte Işıklar Neden Yanmıyor?

TAKİP ET

Samsun Asri Mezarlığı'nda şehitliğin ve şehitlik anıtının ışıklarının yanmaması tepki çekti. Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, "Hem bir vatandaş hem de bir şehit yakını olarak bu durumdan rahatsızlık duyuyorum "dedi.

Samsun Asri Mezarlığı'nı ziyaret eden vatandaşlar şehitlik ve Şehit Anıtı'nın ışıklarının yanmadığını görerek tepki gösterdi. 

18 Nisan 1992 yılında Iğdır-Doğubeyazıt Karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesme eylemi gerçekleştiren PKK terör örgütü mensupları tarafından sivil ve silahsız oldukları halde şehit edilen 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı'nın Ağabeyi Ayhan Hamlı'da üzücü tablo ile karşılaştı. 

'ÇOK ÜZÜLDÜM'

Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, "Samsun’da Asri Mezarlık Şehitliği ve Şehitlik Anıtı'nın aydınlatmasının neden ve ne zamandan beri yanmadığını bilmiyorum. Hem Kurban Bayramı hem de Kurban Bayramı sonrasında yaptığım gece ziyaretlerimde  Samsun Asri Mezarlık Şehitliği'nin ve Şehitlik Anıtı'nın aydınlatmasının yanmadığını yerinde gördüm. Bir şehit yakını olarak bunu  bir sorumsuzluk olarak algıladım ve çok üzüldüm "dedi. 

AYDINLATMALAR NEDEN YAKILMIYOR?

Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, "Halbuki şehitlik içerisindeki üç aydınlatma projektörü ve Şehitler Anıtı'ndaki iki  projektör gece  aydınlatması için yapılmış ve faaliyete geçirilmişti. Biz şehit yakınları yetkililerden daha iyi bir aydınlatma beklerken, aydınlatmanın yanmadığını ya da  yakılmadığını görüyoruz. Şehitlikteki bu aydınlatma projektörleri geceleri ne zamandan beri yanmıyor, yani aylardan beri mi günlerden beri mi bunu da tam olarak bilmiyoruz. Bu projektörleri kim yakıyor ya da kim yakmıyor, kim kontrol ediyor yada etmeli onu da bilmiyoruz. Şunu biliyorum ki şehitliklerin bakımı onarımı kontrolü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alınmıştı. Tahminim şehitlik aydınlatması aylardan beri yanmıyor. Çalışıyorsa eğer güvenlik kameralarının kayıtlarından bu aydınlatma projektörlerinin geceleri yanıp yanmadığını  tespit etmek elbette  mümkündür. Şunu hiç unutmadık ki; Samsun Asri Mezarlık Şehitliği'nde çok yakın bir tarihte  kameraların ve görevlilerin gözü önünde şehit mezarlarından koskoca adamlar tarafından bayrak direği ve bayraklar çalındı. Yıllar öncesine yolculuk yaparsak yine bu şehitlikte bir çok şehit mezarının  baş  taşları da  kırıldı. Bunları birileri unutmuş olabilir ama o şehitlikte canından can yatan hiç kimsenin bunları unutması mümkün değildir. Tüm yaşanan bu olumsuzluklar Asri Mezarlık Şehitlik aydınlatmasının bir mecburiyet olduğunu düşündürmekle beraber aynı zamanda  şehitlerimize gösterilmesi gereken bir vefa ve saygıdır. Bunun aksini düşünen var mıdır bilmiyorum. Ama bildiğim ve gördüğüm bir gerçek var ki, 3 ayrı gece yaptığım ziyaretlerde Asri Mezarlık Şehitliğinin ve Şehitlik Anıtı'nın aydınlatma projektörlerinin yanmadığıdır. Hem bir vatandaş hem de bir şehit yakını olarak bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Buradaki sorumsuzluk kimin bilmiyorum. Arızadan dolayı mı, yoksa tasarruf gerekçesi ile mi şehitlik aydınlatması yapılmıyor? Bu sorunun neden kaynaklandığı da açıklanmalıdır "ifadelerini kullandı. 

samsun asri mezarlığı