Serebral Palsili Oğlunun Göz Hareketleriyle İfade Ettiği İstekleri Anlayan Anne

TAKİP ET

Samsun'da yaşayan serebral palsili Göksel'in annesi Zeynep Palak, oğlunun göz hareketleriyle çizdiği harflerden isteklerini anlayarak taleplerini yerine getiriyor. Göksel, annesiyle geliştirdikleri iletişim diliyle iletişim kurarken, aynı zamanda boccia sporunda da annesinin asistanlığını yapıyor. Detaylar haberimizde!

 

Samsun'da yaşayan 35 yaşındaki serebral palsili Göksel Palak, annesiyle göz hareketleriyle harf çizerek iletişim kurabiliyor. İlkokula sadece harfleri öğrenene kadar devam edebilen Göksel'in annesi Zeynep Palak, oğlunun gözleriyle yazdığı harflerden isteklerini anlayarak taleplerini yerine getirebiliyor.

Boccia sporuna da başlayan Göksel, annesinin desteğiyle Türkiye şampiyonalarında dereceler elde ederek uluslararası turnuvalara katılıyor.

Göksel'in annesi Zeynep Palak, oğlunun doğumda doktor hatası sonucu serebral palsili olduğunu belirtti. Göksel'in iletişimde işaretlerle anlattığı ihtiyaçlarını göz hareketleriyle harf çizerek ifade ettiğini dile getiren Palak, bu yöntemle oğlunun taleplerine cevap verebildiğini ifade etti.

Göksel'in annesi, boccia sporuna başlamasıyla birlikte oğlunun evden çıkmaya başladığını ve hayata bağlandığını belirtti.

Göksel'in Türkiye şampiyonalarında dereceler elde ettiğini ve milli takıma girdiğini söyleyen Palak, oğlunun spor sayesinde özgüveninin arttığını ve kendisini daha mutlu hissettiğini vurguladı.

Boccia Milli Takım Antrenörü Gamze Ekinci Bostan ise Göksel'in asistanlığını annesinin yaptığını ve sporcuların asistan eşliğinde müsabakalara girdiğini açıkladı. Göksel'in annesinin, oğlunun kullanamadığı uzuvları gibi hareket ederek ona destek olduğunu belirten Bostan, 2028'deki olimpiyatlar için hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'nda derece elde edip olimpiyatlara girmek olduğunu dile getirdi.

 

samsun Serebral Palsili Oğlunun Göz Hareketleriyle İfade Ettiği İstekleri Anlayan Anne 35 yaşındaki serebral palsili Göksel Palak Gökselin annesi Zeynep Palak boccia sporu Boccia Milli Takım Antrenörü Gamze Ekinci Bostan yaşam samsun haber gündem haber