Sıcak Çikolata Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir

TAKİP ET

Bir uzman, sıcak çikolatanın aslında kilo vermenize yardımcı olabileceğini iddia ediyor. İngiltere merkezli sağlık koçu Steve Bennett, The Sun'a yaptığı açıklamada, günde bir fincan sıcak çikolatanın, lif içermesi sebebiyle insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini söyledi.

Bennett, "Diyetinizde daha fazla lif bulunması, daha az yemenizi ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Sıcak çikolatanın ana maddesi olması gereken kakao tozu lif açısından zengindir. Ama içeceğin şekersiz olması gerekiyor,” dedi.

Uzman, marketlerde satılan hazır karışımlar yerine, bir bardak süt, iki yemek kaşığı kakao ve tatlandırıcı kullanarak sıcak çikolatasını hazırlıyor. Bu karışım, hem lif alımınızı artırarak hem de düşük kalorili bir içecek sağlayarak kilo verme sürecinize katkıda bulunabilir.

Lifin Faydaları

Lif, iyi bakterilerin gelişmesini ve sağlıklı bir bağırsak için yeterli su emilimini teşvik ederek vücudun sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca, Healthline'a göre, karbonhidrat yüklü bir yemek yedikten sonra kan şekerindeki ani yükselişleri de azaltabilir ve sınırlı araştırmalara göre, kolorektal kanser riskini azaltmada potansiyel olarak rol oynayabilir.

Alternatif Lif Kaynakları

Eğer sıcak çikolata içmek istemiyorsanız, lif açısından zengin başka yiyecekler de tercih edebilirsiniz. Meyveler, fasulye, kuruyemişler, tohumlar, yulaf ve avokado bunlardan bazılarıdır. Bu yiyecekler, sıcak çikolata gibi lif alımınızı artırarak kilo verme sürecinizi destekleyebilir.

Dikkatli Tüketim

Yine de aşırıya kaçmamak için bu yiyecekleri dikkatli tüketmeniz önemlidir. Uzmanlar, çok