Sigorta sektörü, 2024'te enflasyonun üzerinde büyüme bekliyor

TAKİP ET

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, 2023'ün değerlendirildiği ve 2024 öngörülerinin paylaşıldığı basın toplantısında, sigorta sektörünün 2024 yılında enflasyonun üzerinde büyümesini beklediklerini açıkladı.

Gülen, sigorta sektörünün son üç yılın en öngörülebilir döneminde olduğunu belirterek, "Sigorta sektörünün 2024 yılında enflasyonun üzerinde büyümesini bekliyoruz. Yüzde 52'lik bir büyüme beklentisi ile 740 milyar TL'ye ulaşan bir prim üretimi bekliyoruz." dedi.

Toplantıda, sigorta sektörünün maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Gülen, özellikle oto dışı ve sağlık branşında son çeyrek büyümesinin yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemlerinin başarı hikayesine vurgu yaparak, BES ve OKS'de katılımcı sayısının 2024 sonunda 17,6 ya da 18 milyonlara ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Gülen, "2024 yılının sigorta sektörü için çok daha iyi olacağını düşünüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulunarak, sigorta sektörünün Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve gelecekteki büyüme potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili çalışmalara da değinen Türkiye Sigorta Birliği, bu sistemin 2025 yılında uygulanmaya başlanmasını beklediklerini ifade etti.