Şimşek: Açık veya Örtülü Kur Hedefimiz Yok

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, dezenflasyonun ana hedef olduğunu belirterek, açık veya örtülü bir kur hedeflerinin olmadığını vurguladı.

Dezenflasyon Programı ve Kur Politikası

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekonomi programının ana hedefinin dezenflasyon olduğunu belirtti. Şimşek, "Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır" dedi ve ülke tecrübelerinin, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini gösterdiğini ifade etti.

Yurt Dışı Kaynaklı Girişlere Dikkat Çekti

Şimşek, makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı. Kural bazlı ve öngörülebilir politikaların başarıya ulaştıkça güvenin arttığını, portföy tercihlerinin Türk lirasına yöneldiğini ve ülkeye kaynak girişinin hızlandığını belirtti. Türk lirası varlıklara yabancı ilgisinin arttığını, bankaların ve reel sektörün yurt dışından uzun vadeli ve daha uygun koşullu kaynak sağladığını söyledi.

Uluslararası Sermaye Girişi

Şimşek, çok taraflı bankalardan dış finansman imkanlarının arttığını, bu kaynakların sadece kısa vadeli finansal yatırıma değil, üretim ve ihracata da yöneldiğini ifade etti. Programın olumlu sonuçları görüldükçe uluslararası sermaye girişinin vadesinin uzayacağını belirtti. Türkiye'deki gerçek ve tüzel kişilerin portföy tercihleri ve artan dış kaynak girişinin rezervlerin güçlenmesine önemli katkı sağladığını da ekledi. Program hedefleri doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımların atılmaya devam edileceğini söyledi.

Hazine ve maliye bakanı şimşek Açık veya Örtülü Kur hedef yok bakan şimşek açıklama ekonomi samsun haber gündem haber