Sinan Ateş Cinayeti Davası Yarın Başlıyor

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davası yarın Ankara'da başlıyor. Önde gelen siyasi liderlerin de takip etmesi bekleniyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava yarın başlıyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde duruşma salonunda görülecek.

Siyasi Liderlerin Katılımı: Davanın ilk duruşmasını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da takip etmesi bekleniyor.

Adaletin Tecellisi İçin Süreç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, davanın tutuklu sanıklar bakımından başladığını belirterek, delillerin mahkemede tartışılacağını ve adaletin tecelli edeceğini vurguladı.

MHP'den Katılım Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin avukatları dışında davaya katılım olmayacağını açıkladı.

Eşi Ayşe Ateş'in Açıklaması

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada davanın sonunda ya bir doğum mucizesine ya da bir defin törenine şahit olacaklarını belirtti.

İddianame Detayları

İddianamede, 22 şüpheli hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Dosyada yer alan diğer şüphelilerin de suçlarına ilişkin süreç devam ediyor.

Bu dava, kamuoyunun yakından takip ettiği bir süreç olarak dikkat çekiyor ve adaletin sağlanması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sinan Ateş cinayeti Ankara mahkeme Türkiye haberleri siyasi liderler adalet süreci