SMMM Meslek Yasası'nın 35. Yılı: Mali Tatil İçin Yasal Düzenleme Talebi

TAKİP ET

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Meslek Yasası'nın yürürlüğe girişinin 35. yıl dönümünü özel bir kokteyl etkinliğiyle kutladı. Kokteylde meslek mensupları, mesleğin geçmişi ve geleceği hakkında önemli konuları masaya yatırdı ve sektördeki çeşitli sorunlara dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, meslek yasasının kabulünden bu yana 35 yıl geçtiğini ve meslektaşlarının halen çözüm bekleyen birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. Öğütcü, özellikle mali tatil için yasal düzenleme yapılması, KDV oranlarının düşürülmesi veya tevkifat uygulamalarının genişletilmesi, tahsilat sorunlarının çözümü, KDV-Gelir Vergisi çelişkisinin giderilmesi gibi konuları dile getirdi.

Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver Öğütcü

Kokteylde ayrıca, ruhsat almaya hak kazanan iki meslek mensubuna ruhsatları ile birlikte sertifikaları verilirken, ilkyardımcı eğitimini tamamlayan mali müşavirlere de sertifikaları takdim edildi. Etkinliğe SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü, KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu, TKDK İl Koordinatörü Yusuf Özbey gibi kurumların yöneticileri de katıldı.

Samsun SMMM Odası, meslek yasasının 35. yıl dönümünde sektördeki gelişmeleri ve meslek mensuplarının karşılaştığı zorlukları ele alarak, mesleki standartların yükseltilmesi ve meslek mensuplarının haklarının korunması için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.