Son Dakika: Merkez Bankası'ndan FAST İşlem Limiti Artışı...

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitlerini artırdı. 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

TCMB'nin duyurusunda, 8 Ocak 2021'de kullanıma açılan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'in Türkiye'deki ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağladığı vurgulandı. Alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir seçenek olarak hızla yaygınlaşan FAST, kullanıcıların ilgisinin artması ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak işlem tutar limitlerinde artışa gidildiği belirtildi.

Aralık 2023'te duyurulan plan doğrultusunda, 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitlerinde güncelleme yapıldığı açıklandı. Buna göre, para transferlerindeki limit 50 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise limit 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

sondakikahaber Merkez bankası fast işlem limiti artışı 100 bin liraya yükseldi tcmb fon sürekli transfer ekonomi samsun haber gündem haber