Son Dakika! Samsunspor: 1 – Alanyaspor: 1 (Maç Özeti)

TAKİP ET

Trendyol Süper Lig 37. haftasında Samsunspor, 19 Mayıs Stadyumu'nda Alanyaspor'u konuk etti. Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Buna göre Samsunspor ligde kalmayı garantiledi. İşte Samsunspor - Alanyaspor maç özeti...

Alman teknik adam Markus Gisdol, kritik mücadelede; Okan Kocuk, Zeki Yavru, Soner Gönül, Rick Van Drongelen, Yunus Emre Çift, Youssef Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Olivier Ntcham, Emre Kılınç, Carlo Holse ve Marius Mouandilmadji ilk 11’ini tercih etti.

Kulübede; Jakub Szumski, Marc Bola, Haluk Mustafa Tan, Moryke Fofana, Flavien Tait, Kingsley Schindler, Osman Çelik, Landry Dimata, Benito Raman ve Arbnor Muja mücadelede teknik patron Gisdol’dan forma şansı bekledi.

Antalya’da oynanan U19 Gelişim Ligi Türkiye Şampiyonası’nda finalde Trabzonspor’a mağlup olarak Türkiye 2'incisi olan Samsunspor Futbol Akademisi U19 Takımı gümüş madalyayla döndü. Karşılaşma öncesinde 19 Mayıs Stadyumu’nda Kırmızı-Beyazlı taraftarları selamlayan ve alkışlanan Samsunspor’un gençleri, teknik ekip ve akademi yöneticilerine Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çiçek takdim ederek, tebriklerini iletti.

Seremoniye her iki takım oyuncuları da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası nedeniyle “Ey Yükselen Yeni Nesil! İstikbal Sizsiniz” yazılı pankartla çıktı.

Samsunspor tribünlerden Alman teknik adam Markus Gisdol için pankartı açılırken, "Gisdol" tezahüratları yükseldi. Alman patron elini kalbine götürerek tribünleri selamladı.

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

9. dakikada Samsunsporlu futbolcular penaltı bekledi. Emre Kılınç ceza alanı içinde rakibinden sıyrıldıktan sonra rakibiyle mücadelesinde ayağına aldığı darbeyle yere düştü. Orta hakem Murat Güzenge ‘devam’ dedi. Pozisyonu VAR hakemi Özgür Yankaya ile değerlendiren Murat Güzenge kararını değiştirmedi.

14. dakikada Alanyaspor öne geçti. Augusto’nun sol kanattan ceza alanı içine girdiği ve penaltı noktası üzerinden arka alana yerden gelen ortasını Oğuz Aydın düzgün bir plase vuruşla ağlarla buluşturdu. (0-1)

19. dakikada Emre Kılınç’ın ceza alanı dışındaki yerden pasına gelişine kaleye gönderen Carlo Holse’nin şutu auta çıktı.

36. dakikada Zeki Yavru’nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleye giden topu kaleci Ertuğrul Taşkıran kornere tokatladı. Aynı dakikada Emre Kılınç’ın kornerden ceza alanı içine gönderdiği ortasına yükselen Drongelen’in kafası üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısına en az 2 dakika uzatma verildi. 

İlk 45 dakikada skor: Samsunspor: 0 – Alanyaspor: 1

İKİNCİ YARI 

Mücadelenin ikinci yarısı başladı. Samsunspor'da Alman teknik patron Markus Gisdol herhangi bir oyuncu değişikliği yapmadı aynı 11'le devam ediyor.

55. dakikada Soner Gönül ve Ntcham yerine Marc Bola ve Fofana oyuna girdi. Soner Gönül, Kırmızı-Beyazlı taraftarların ıslıklı protestolarıyla saha kenarına geldi.

GGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL!
59. dakikada Fidan Aliti’nin geriye atılan topu sektirdiği pozisyonda araya giren Emre Kılınç ceza alanı içindeki Çadlı forvet Marius’la topu buluşturdu. Marius kaleci Ertuğrul’u çalımlayıp meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi skoru eşitledi. (1-1)

68. dakikada Alanyaspor’un etkili olduğu pozisyonda kale önüne gelen yerden ortaya uzanan ve topu kucaklayan kaleci Okan Kocuk ile Yunus Emre Çift çarpıştı. Tecrübeli eldiven başına aldığı darbe sonucu bir süre saha içinde tedavi gördükten sonra oyuna devam etti.

Samsunspor’un kaptanı Zeki Yavru rakibiyle girdiği pozisyonda çalınan faul sonrası sarı kart gördü.

76.dakikada Zeki Yavru yerine oyuna Kingsley Schindler girdi. Zeki tribünlerden yükselen alkışlar eşliğinde tüm tribünleri selamladı.

78. dakikada ceza alanı içine gelen ortaya uzanan Ui-jo Hwang’in kafası az farkla üstten auta çıktı.

79. dakikada ise Ui-jo Hwang’nin ceza alanı içine girdikten sonra dar açıdan kaleye gönderdiği şut oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika eklendi.

90. dakikada Taylan Antalyalı’nın yerine Osman Çelik oyuna girdi.

Kırmızı-Beyazlılar’da bu akşam kaptanlık pazubantı 3 kez el değiştirdi. İlk 11’de Zeki Yavru sahaya kaptan olarak çıkarken oyuna giren Fofana verdi. Fofana ise uzatma dakikalarında oyuna giren Osman Çelik’le kaptanlı pazubandını verdi.

Samsunspor Süper Lig’de kalmayı garantiledi. Kırmızı-Beyazlılar, Alanyaspor maçında 1 puan alarak ligdeki puanını 43 yaptı ve düşme hattındaki takımların skorlarına bakmaksızın Süper Lig’de kaldı.

samsunspor alanyaspor süper lig futbol