Sözleşmeli Öğretmen Adaylarının Sınav Merkezleri Açıklandı

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerini açıkladı. Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet üzerinden erişebilirler.

Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerini duyurdu. Adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.

Sınav Süreci ve Belgeler

Sözleşmeli öğretmen kadrolarına başvuran ve başvuruları onaylanan adaylardan, KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaylar arasından seçilen kontenjan sayısının 3 katı aday, belirlenen sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda gerçekleştirilmişti.

Sözlü Sınavlar ve Atama Süreci

Sözlü sınavlar, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Sözlü sınavların tamamlanmasının ardından tercih başvurusu, atama ve göreve başlama süreçlerine ilişkin açıklamalar yapılacak.

Sınav Giriş Belgeleri

Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle ulaşabilecekler. "Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Giriş Belgesi"ne ulaşmak için bu internet adresini ziyaret edebilirler.

Sözleşmeli öğretmen Millî Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Giriş Belgesi eğitim samsun haber gündem haber