Staj mağdurları Ankara'da haykırdı

TAKİP ET

Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği'nin de aralarında bulunduğu staj mağdurları Ankara'da buluştu. Samsun Şube Başkanı Murat Aydın, "Bu haksızlık karşısında sesimizi duyurmak için Ankara'daydık" dedi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, dernek faaliyetlerinin bulunduğu illerden gelen staj mağdurlarının katılımıyla Büyük Ankara Buluşması gerçekleştirdi. 

Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği'nin de yer aldığı büyük buluşmada, yaşanan mağduriyetler dile getirdi, buluşma yankı uyandırdı. 

'DEVLET BABA' AYRIM YAPMASIN

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın, "Biz devletimize 'devlet baba' diyoruz. Baba evlatlar arasında ayrım yapmaz, yaşıtlarımızın bizden az günü olmasına rağmen emekli ettiler. Ev hanımı kardeşlerimize şimdi 'müjde' diye emeklilik hakkı veriyorlar. Diğer meslek dalındaki kardeşlerimize hiç SGK girişleri olmamasına rağmen son kez deyip sektörlerine göre borçlanma hakkı veriyorlar. Bizde bir evlat olarak soruyoruz 'Bize niye borçlanma yok?' Bu haksızlığı sormak en doğal hakkımız" dedi.