Staj mağdurları Başkent yolunda

TAKİP ET

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Samsun Derneği Başkanı Murat Aydın, Büyük Ankara Buluşması'yla hak arayışlarının süreceğini söyledi

Staj sigorta girişleri emeklilik giriş olarak kabul edilmeyen 'staj mağdurları' hak arayışına devam ediyor. Samsun dahil tüm Türkiye'den staj mağdurları pazar günü 'Büyük Ankara Buluşması'nda seslerini duyuracak. 

Pazar günü ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek olan staj mağdurları, Anıtpark'taki mitingde hükümete seslenecek. Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve Samsun dahil 18 ilde dernekleşen staj mağdurları, EYT'nin ardından kendi haklarını da almak istiyor.  

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Samsun Staj Mağdurları Derneği Başkanı Murat Aydın, "Samsun olarak Büyük Ankara Buluşması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur" dedi.