Süper Kupa Finali Samsun'u teğet geçti

TAKİP ET

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe- Galatasaray Süper Kupa finalini, ocak ayınca Samsun'da oynatmak istediğini ancak sıkışık fikstür nedeniyle bunun gerçekleşmediğini açıkladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finali için Suudi Arabistan adres olarak belirlenmiş ancak organizasyondaki sıkıntılar nedeniyle kulüpler maça çıkmamıştı. 

Suudi Arabistan'da oynanamayan Süper Kupa finalini için Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe ve Galatasaray'la görüşmelerini sürdürürken, maça yer aranıyor. 

SOSYAL MEDYA YIKILMIŞTI

Kupa finali Suudi Arabistan'da oynanamayınca Samsunluların, siyasilerin ve STK'ların çağrısıyla 'Kupa Samsun'da oynansın' teklifi sunulmuştu. Bu teklif sosyal medyada yankı uyandırmış, açılan hastaglarla Samsun'un organizasyona hazır olduğu dile getirilmişti. 

SAMSUN FİKSTÜRE TAKILDI

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklama ile kupa finalinin Samsun'u teğet geçtiğini söyledi. Hamzaoğlu, "TFF iki kulüple de Ocak ayının ilk haftasında görüşme gerçekleştiriyor. TFF'ye göre Süper Kupa finali, Ocak ayının son haftasında Samsun'da oynanacaktı. İki kulüp de fikstür yoğunluğundan dolayı buna sıcak bakmadı. Daha sonra, iki kulüp tarafından da maçın deprem bölgesinde oynanması konusunda mutabakata varıldı. TFF de bu fikre sıcak baktı ve kabul etti; ancak deprem bölgesindeki sahaların zeminleri halen iyi değil. Federasyon, en geç Mart ayında Süper Kupa finalini oynamak istiyor" dedi.