Süper Lig'de Alt Sıralardaki Yarış İyice Kızıştı

TAKİP ET

Trendyol Süper Lig'de bitime 4 hafta kalırken, alt sıralardaki yarış iyice kızıştı. 8 takım kümede kalabilmek için büyük bir rekabet içerisine girdi. İşte detaylar...

ALT SIRALAR İYİCE KARIŞTI

Yılport Samsunspor Kasımpaşa deplasmanından da eli boş dönerken, kümede kalma yarışındaki rakiplerinin birçoğu da haftayı kayıpla kapattı. Konyaspor, Gaziantepspor, Hatayspor ve Pendikspor haftayı mağlubiyetle tamamlarken, Ankaragücü Rize deplasmanında 2 puan bıraktı. Alt sıraların tek kazananı ise Pendikspor’u deplasmanda mağlup eden Kayserispor oldu.

RAKİPLERLE KARŞILAŞILACAK

Ligin boyu kısaldıkça özellikle alt sıralardaki heyecan da adeta zirve yaptı. Takımların puanlarının birbirine çok yakın olması, kümede kalma yarışının zorluğunu da iyice arttırdı. Kalan süreçte Kırmızı-Beyazlıları çok zorlu 4 maç bekliyor. Bu karşılaşmaların 2’si Yılport Samsunspor’un kümede kalma mücadelesi verdiği rakiplerinden Konyaspor ve Fatih Karagümrükspor ile olacak. 

ALINACAK SONUÇLAR ÇOK ÖNEMLİ

Her iki maçın da deplasmanda olması, Kırmızı-Beyazlıların bu sezonki dış saha performansı dikkate alındığında sıkıntılı bir durum gibi görünüyor. Diğer iki maçtaki rakipler ise ligde üçüncülük yarışı içinde olan Trabzonspor ve son 10 maçında sadece bir kez kaybederek iyi bir çıkış yakalayan Alanyaspor.  Samsunspor’un bu maçlardan alacağı sonuçlar ligdeki kaderini de tayin edecek.

EN BÜYÜK GÜVENCE GISDOL

Bu zorlu süreçte taraftarların en çok güvendiği isim hiç kuşku yok ki deneyimli Alman teknik adam Markus Gisdol. Takımı 1 puanda devralan tecrübeli hoca, oynattığı pozitif futbol sonrasında topladığı 38 puanla herkesin gönlünde taht kurmuştu. Her fırsatta takımına inandığını ve ligde kalacaklarını dile getiren Markus Gisdol, bu inancını camiaya da yansıtmış durumda.    

samsunspor süper lig