"Suriye'de ABD Destekli Terör Grubuna İHA Saldırısı: 6 Ölü"

TAKİP ET

Suriye'de, ABD'nin açıkça desteklediği terör örgütleri militanlarına yönelik düzenlenen bir saldırıda altı örgüt üyesi hayatını kaybetti. Saldırı, Suriye'nin Deyrizor bölgesinde gerçekleşti ve silahlı grupların insansız hava aracıyla düzenlediği bir operasyondu.

Reuters'in haberine göre, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelerden gelen silahlı gruplar, insansız hava aracıyla Al-Omar petrol sahasındaki bir ABD üssüne saldırdı. Saldırıda, terör örgütü PKK-PYD-YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı bir komando akademisi hedef alındı ve altı militan öldü.

SDG sözcüsü, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İran destekli birçok Iraklı silahlı grubun çatı örgütü olan Irak İslami Direnişi'nin saldırıyı üstlendiğini belirtti. Bu saldırı, ABD'nin Ürdün'deki bir üsse düzenlenen İHA saldırısının sorumluluğunu üstlenen aynı grubun gerçekleştirdiği yeni bir operasyon olarak dikkat çekiyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Bağdat Maslahatgüzarını ülkedeki saldırıya karşı resmi bir protesto notası vererek geri çağırdı. Bu son olay, bölgedeki tansiyonu artıran ve ABD'nin bölgedeki askeri varlığına yönelik tepkileri beraberinde getiren bir gelişme olarak öne çıkıyor.