Suriye'de Türk Ordusuna Yönelik Provokasyon

TAKİP ET

Suriye'nin Fırat Kalkanı bölgesinde, Türk askerinin kontrol ettiği alanlarda provokatörler gösteri yaptı. Askerler, göstericileri havaya ateş açarak uzaklaştırdı.

Dün akşam saatlerinde Kayseri'de yaşanan 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik istismar olayı, Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol ettiği bölgelerde de gerginliğe yol açtı. Sosyal medyada yayılan bir video, provokatörlerin Türk ordusunun kullandığı binaya girmeye çalıştığını, askerlerin ise göstericileri havaya ateş açarak uzaklaştırmaya çalıştığını gösteriyor.

Suriye'nin Fırat Kalkanı Bölgelerinde Karışıklık

Olayların ardından Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de de karışıklık çıktı. Türkiye'den sebze ve meyve getiren tırlara saldıran provokatörler, Türk ordusunun kullandığı bir binaya da girmeye çalıştı. Askerler, göstericileri karargahtan uzaklaştırmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Tırlara zarar veren grup, araçları ateşe verdi ve tekbir getirdi.

Türk Bayrağına ve Türk Plakalı Araçlara Saldırı

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında toplanan provokatörlerin bir Türk bayrağını parçaladığı görülüyor. Ayrıca, Türkiye sınırına giden Türk plakalı araçlara da saldıran provokatörler, bir aracı alıkoyup zarar verdi. Aracın içindeki şoför ve yolcunun akıbeti bilinmiyor.

Mare'deki Emniyet Binası Basıldı

Diğer bir görüntüde ise, provokatör grupların terörden temizlenen Mare'deki Emniyet binasını bastığı ve bina girişindeki Türk bayrağına saldırdığı kameraya yansıdı. Bayrağı yırtıp yere atan grubun küstah hareketleri dikkat çekti.

suriye Türk ordusu Fırat Kalkanı provokasyon Azez Mare sınır güvenliği türk bayrağı olaylar asker müdahalesi