Tabip Odası'ndan doktora darpla ilgili ürküten iddia

TAKİP ET

Samsun Tabip Odası Başkanı Sema Aydoğdu, özel bir hastanede doktorun şiddete uğramasına tepki göstererek ürkütücü iddiayı gündeme taşıdı. Aydoğdu, "Saldırganın tanıdığı bir ilçe belediye başkanı acil servise geliyor ve doktordan şikayetini geri çekmesini istiyor "dedi.

Samsun'da özel bir hastanede görevli Dr.Ahmet Kurt, hasta yakını tarafından darp edildi. Kurt'un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, Samsun Tabip Odası'ndan tepki açıklaması geldi. 

Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Sema Aydoğdu, "Beyaz kod verilmiş ve polis gelmişken saldırgan baba ve kardeşi nasıl bu rahatlık ve önlemsizlikle ortalıkta dolaşmaya hatta çocuğun tüm sevk işlemleri tamamlandıktan sonra planlanmış bir şekilde saldırmaya cesaret edebiliyor. Doktor Ahmet Kurt çocuklarını yaşatmak için çırpınırken yaşamından olmakla karşılaştı. Buna rağmen görevden çekilme hakkına sahipken kendini düşünmeyip o küçük yavrumuzun tedavisini sonuna kadar yürütmeye gayret etti.

Tabip Odası Başkanı Sema Aydoğdu 

Öğrendiğim üzere saldırgan şahış başka suçlardan ötürü denetimli serbestliğe tabii imiş. Hatta daha vahimi bütün seçim sürecinde yardım ettiği bir ilçe belediye başkanı o gece acil servise gelerek Dr.Ahmet Kurt’a önce şikayetinizi geri alın özür diletelim, sonrasında da bu kişi psikopat çocuğu ölürse size de zarar verir önleyemeyiz diyerek üstü kapalı tehdit ediyor. Yani yaşamlarımızı kolaylaştırmak, düzenlemek için seçilen belediye başkanları suçun savunucu ve koruyucusu olmaktan çekinmiyor.

Bu kabul edilemezdir. Bu şiddeti uygulayan kişiler gözaltına alındıktan sonra çocuğunun sağlık durumu nedeniyle imza karşılığı ve yurtdışına çıkış yasağı ile salıverilmiş. Tutuklanmak üzere savcı tarafından sevkedildiğini öğrendik. Yasal sürecin en hızlı şekilde gerçekleşmesini talep ediyoruz. Adalet sistemimize güvenmek istiyoruz "dedi. 

AYDOĞDU ÇAĞRI YAPTI 

Sağlıkta şiddeti önleyecek çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini talep eden Aydoğdu şöyle devam etti; " Sağlıkta şiddet,  toplumdaki şiddetten elbetteki ayrılamaz, günümüzde toplumdaki şiddetin etki etmediği neredeyse hiçbir yer yok.  Öğretmenlerimiz de öldürülür oldu bu ülkede artık.

Doktor dövüyoruz diye övünmeye cüret edenlerin cezasız kalmasına , sağlık çalışanlarına olan dilin saygısızlaştırılmasına müsaade edilmeye devam edildikçe korkarım ki biz daha çok üzüleceğiz.  Sağlıkta şiddete karşı sözde alınan önlemler oyalamadan öteye geçemiyor. Öyle ki bu toplumda artık şiddet bir çığ gibi büyüyor.  

Bugün hastanelerimizde,  iş yerlerimizde can güvenliği birinci sorunumuz oluyorsa bu bizim değil bize bu güvenli çalışma ortamlarını sağlayamâyânların ayıbıdır.  Hastayı müşteri , biz hekimleri ve sağlık çalışanlarını ucuz iş gücü gibi görmeye evrilen bir sağlık reformu ne kadar başarılı olabilir sorarım size.Şiddetin çözümü, şiddete karşı  sıfır tolerans ve  etkin yasaların bir an önce gündeme konulmasıyla sağlanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir an önce adım atmalıdır.    

Biz şiddete sıfır tolerans için Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.2 sağlık şehidi olan bir il olarak bu haberlerden biz utandık ama şiddet failleri, onların sosyal medya silahşörleri ve etkin önlemleri alamayanlar utanmadı "dedi. 

samsun samsun haber son dakika darp tabip odası samsun son dakika haber