Talim ve Terbiye Kurulu Yeni Müfredatı Onayladı!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için iletilen tüm görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda değerlendirildiğini ve öğretim programlarına yansıtıldığını belirtti. Yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandığını bildiren Demirli, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

67 Bin 284 Görüş ve Öneri Değerlendirildi

Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9 dersin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin öğretim programlarının 26 Nisan'da kamuoyuna sunulduğunu hatırlattı. 10 Mayıs'a kadar süren askı sürecinde, yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini belirtti. Taslağın bu süre zarfında 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendiğini ifade eden Demirli, gelen görüş ve önerilerin yüzde 58'inin öğretmenlerden olduğunu aktardı.

Görüşler Tek Tek Değerlendirildi

Demirli, yeni müfredat taslağına ilişkin iletilen tüm görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından özenle değerlendirildiğini ve ilgili komisyonlarla paylaşıldığını belirtti. Eğitim paydaşlarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda öğretim programlarında genel tashihler yapıldığını ve programların şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine uygun olarak yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Yeni Müfredat Kademeli Olarak Uygulanacak

Yeni müfredatın, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacağını belirten Demirli, Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanan yeni öğretim programlarına, makam onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demirli yeni müfredat onaylama kademeli eğitim samsun haber eğitim gündem haber