Tarım Sektöründen Havza Belediye Başkanı İkiz'e Destek Ziyareti

TAKİP ET

Havza'da tarım sektörünün önemli temsilcileri, Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret etti. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve Ilıca Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Seyit Ahmet Ünal ile birlikte sektörün önde gelen üyeleri, ilçede tarımın geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmaları görüşmek üzere bir araya geldi.

Başkan İkiz, ilçedeki tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimi için her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek, "Havza'da tarım sektörü, OSB gibi büyüme potansiyeline sahip. Kenevir fabrikamız ve açılması planlanan ayçiçeği yağ rafinerisi gibi yatırımlarla tarımsal üretim olumlu yönde etkilenecek. İlgili kurumlarımızın destek ve hibe programlarıyla tarım sektörümüzü destekleyeceğiz.

Ayrıca, ilçemizde kurulacak canlı hayvan borsası da bölgede etkin rol oynayacak. Sulama projelerini de yakından takip edeceğiz." dedi.

Ziraat Odası Başkanı Genç ise ilçenin önemli tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, sulu tarımın yaygınlaştırılması için hızlı ve etkili çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi. Genç, "Havza ve çevresinde çok sayıda sulama göleti bulunmasına rağmen çiftçilerimiz bunlardan yeterince faydalanamıyor.

Vahşi sulama tekniğinden vazgeçip kapalı sulama sistemlerine geçmemiz suyumuzu korumak ve çiftçilerimizin sulama imkanlarından daha fazla yararlanmaları açısından önemlidir. Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ile görüşerek, gerekli saha incelemelerine başladık. Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz'in de desteğiyle bu sorunu hızla çözeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.