Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekiplerinde Bayram ve Hasat Öncesi Sıkı Denetim

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ve Salıpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bağlı ekipler, bayram ve hasat öncesi önemli denetimler ve bilgilendirme seminerleri düzenledi.

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Kontrol görevlileri tarafından Porsuk Köprü mevkiinde kurban hizmetleri kapsamında yol kontrol ve denetim uygulamaları gerçekleştirildi. Bu denetimlerde hayvanların ruhsatı, küpesi ve kaçak olup olmadığı incelendi.

Ayrıca, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Çınarlık İlkokulu ve Çınarlık Yalı İlkokulu'nda "Ulusal Su Verimliliği" konulu bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Bu seminerlerde, su kaynaklarının korunması, verimli kullanılması, su verimliliği ve tasarrufu konularında bilinçlendirme yapıldı.

Salıpazarı ilçesinde ise bitki sağlığı birimi personelleri, Avut Mahallesi'nde üreticilere kahverengi kokarca hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ayrıca, Yayla Mahallesi'nde fındık entegre mücadele konusunda çiftçilere bilgilendirme yapıldı, özellikle kestane gal arısı, Amerikan beyaz kelebeği ve külleme gibi konular üzerinde duruldu.