Tarımda 'lisanslı depoculuk' vurgusu

TAKİP ET

Samsun Ticaret Borsası ve TÜYAP iş birliği ile düzenlenen konferansta konuşan Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca, lisanslı depoculuğun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı

Samsun'da düzenlenen Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen konferansa kısa adı Anadolu ÜPAK olan Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş.'nin Genel Müdürü Ali Cem Suca katıldı.

Samsun Ticaret Borsası'nın acentelerini olduğunu söyleyerek, kısa adı TÜRİB olan Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası'nda halen devam eden elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin işlem gördüğü Ürün İhtisas Borsası'nın aracılık hizmetini yürütecek olan Anadolu ÜPAK'ın ülke genelinde yapılanmasını tamamladığını kaydetti.

TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve çok sayıda kişi katıldı.

BORSADA 17 KALEM ÜRÜN İŞLEM GÖRÜYOR

Anadolu ÜPAK'ın borsada işlem gören arpa, ayçiçek tohumu, buğday, çavdar, çeltik, fasulye, fındık, kabuklu antep fıstığı, mercimek, mısır, kuru kayısı, natural nohut, pamuk, soya fasulyesi, tritikale, yulaf ve zeytin den oluşan 17 kalem ürün borsasına aracılık işlemi yürüteceğini ifade eden Genel Müdür Ali Cem Suca, yıllık hububat rekoltesinin yaklaşık yüzde 30'unun lisanslı depolarda saklanabildiğini dile getirdi.

Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca

Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca sözlerine şöyle devam etti: "Bu sistem, yatırımcıların alım-satım emirlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanırken, piyasa derinliğini artırarak fiyat istikrarını sağlayacaktır. Ayrıca acentemiz olan Samsun Ticaret Borsamız gibi aracılı sistemler sayesinde, yatırımcılar için daha fazla fırsat ve seçenek sunulacak, böylece tarım sektöründeki yatırımcıların güveni artacaktır."