TBMM Adalet Komisyonu, 9. Yargı Paketini Haftaya Görüşecek

TAKİP ET

Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, 11 Temmuz Perşembe günü komisyonunda görüşüleceğini açıkladı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen yeni kanun teklifinin, 11 Temmuz Perşembe günü komisyonlarında görüşüleceğini duyurdu.

Yüksel, son 22 yılda yapılan Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planları çerçevesinde önemli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayarak, teklifin 20 kanunda değişiklik öngördüğünü belirtti.

Teklifin içeriğine ilişkin detayları paylaşan Yüksel, alternatif çözüm yollarının genişletilmesinden, aile hukuku düzenlemelerine ve sosyal medya üzerinden hakaret suçlarına yönelik yeni düzenlemelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını ifade etti. Ayrıca, hukuk alanındaki sınavların içeriklerinin güncelleneceğini ve genişletileceğini belirtti.

Yüksel, teklifin Adalet Komisyonunda görüşülmesinin ardından TBMM Genel Kuruluna sevk edileceğini sözlerine ekledi.

TBMM Adalet Komisyonu 9. Yargı Paketi görüşme AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi samsun haber gündem haber