TBMM Komisyonu balıkçıları dinliyor

TAKİP ET

TBMM Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyeleri, Karadeniz bölgesindeki balıkçıların sorunlarını tespit etmek için ziyaretlere başladı. Kastamonu'dan başlayan inceleme, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerini kapsayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, Karadeniz'e kıyısı bulunan 6 ili kapsayan araştırma gezisine Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden başladı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel'in başkanlığını yaptığı komisyonda 21 milletvekili yer alıyor. 

'RAPOR HAZIRLANACAK'

Balıkçılarla görüşen komisyon üyeleri, sorun ve talepleri dinledi.
 Çalışma kapsamında Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'u ziyaret edeceklerini anlatan Karayel, "Bu bölgelerdeki su ürünleri avcıları, hem ticari hem geleneksel avcılar hem yetiştiriciler ve üreticiler hem de sektörün diğer paydaşlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Tabii talepler çok önemli. Bazıları genel, bazıları da yöreye göre değişen talepler. Bunların hepsini dikkatle dinliyoruz. Bütün partilerden milletvekilleri olarak istişareyle, ortak akılla raporu hazırlayacağız ve bundan sonraki süreçlerde mavi vatanda 'mavi ekonomi' diye tabir edebileceğimiz balıkçılık sektörü, su ürünleri sektörü diğer bütün paydaşları nasıl daha iyi hale getirilebilir, bunun için ortak bir çalışma yürütüyoruz "dedi.