Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: "O tesise karşı çıktım bana bedel ödettiler!"

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, neden aday gösterilmediğini şu sözlerle anlattı; "Önümüze konulan 'Atık Depolama Tesisi'ne karşı çıktık, yanlış işlere imza atmadık. Bedelini beraber ödemeye varız."

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmemesinin ardından 'Milletin iradesinin üzerinde irade tanımam' diyerek, Yeniden Refah Partisi ile yola devam kararı aldı.

Tekkeköy'de binlerce vatandaşla miting düzenleyen Hasan Togar, 'neden aday gösterilmediğine' ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.
Togar, "Tekkeköy'ün haklı mücadelesinde korkanlara yazıklar olsun. Sizleri dün, bugün ve yarın hiçbir ihanet için satmadık, yarın da satmayacağız. Sadece şunu bilin, aylar önce önümüze konulan yanlış işlere imza atmamamızın bedelini sizlerle beraber ödemeye varız" dedi.

DEPOLAMA TESİSİNE KARŞI ÇIKTIK!

Hasan Togar, sözlerinde bir sanayi kuruluşunca ilçeye yapılmak istenen 'Atık Depolama Tesisi'ne karşı duruşunu hatırlattı.
Togar, "Tekkeköy'de 4 kırsal mahallede 81,44 hektar alana yapılmak istenen Atık Depolama Tesisi'ne (flotasyon atığı ve fosfojips), o dönemde 'Biz burada yaşadığımız ve bu görevlerde olduğumuz sürece istemediğimiz hiçbir şey bize rağmen burada yapılamaz' diyerek, karşı çıkmıştık" dedi.

MİLLETE HAYAL SATMAYIN, BÖLMEYİN

AK Parti'nin Tekkeköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candal'ın, "Garibanlar Tekkeköy Belediyesi'nin kapısından dönüyormuş" sözlerine yanıt veren Başkan Hasan Togar, şöyle konuştu; "AK Parti'nin sosyal belediyecilik anlayışını tanımayan adayı. Gariban yoktur, ihtiyaç sahibi vardır. O insanlar Tekkeköy'ün gerçek sahipleridir. İlkadım ilçesinde 56'lardan bakıp da, 'fakirler garibanlar' deme. Yüz yılın afetini yaşadık. Tekkeköy Belediyesi, bu ilçenin evlatları 2 şehre seyyar mutfak kurdu. Mahallelerde çocuk oyun grupları kurdu. Yetmedi 280 aileyi o gün bugündür bu ilçede ağırlıyor. 'Ben hayatımda kendi şehrimde görmediğim sahiplenmeyi bu ilçede gördüm' diyen aileler var.

Sen kaç tane depremzedenin evinin yolunu bilirsin? Kaçının evine bir tas çorba alıp gittin? Yok. Dokunmadığımız insanımız yok. Tadilat, konteyner ve prefabrik desteklerimizle 1000'in üzerinde insanımızın sıcacık yuvalar sahibi olmasını sağladık. Dedik ki; o evlerde yokluk varsa başta belediye başkanından muhtarına hocasına bize yazıklar olsun. Sizin böyle bir dünya, hayatınız boyunca olmadığı için siz sabahları havuzunuza girin, sporunuzu yapın, bifteğinizi yiyin, ata binin, balık avlayın ama bu millete hayal satmayın, bölmeyin."

YAPILANAMAZ DENİLENİ YAPTIK!

Hasan Togar, kimseyi mağdur etmeden ilçenin imarı için canla başla çalıştıklarını belirterek, "Asarağaç'tan Gökçe-Karaoğlan'a, Kutlukent'in bütün mahallelerinde yapılamaz deneni yaptık. Hele de Kirazlık. Hatırlarsınız tapusuz mahalle. Adamın 150 metrekare evi var. 80 metrekare yeri var. Herkes tapusunu aldı. Yetmedi doğalgazını aldı. Girdik Şabanoğlu'na. Olmaz denilenleri yaptık.

Herkes altyapısından üst yapısına hizmet gördü. Oradan Asarağaç'a geçtik. Tarihinin en büyük işlerini gördü. Şimdi Ökse, yarın Altınkaya, ardından Çırakman'ın kalan kısmı. Aşağıçinik ve Gökçe-Karaoğlan'dan sonra 2025 yılında doğalgazı Büyüklü'ye de getireceğiz" şeklinde konuştu.