Terme Belediye Başkanı Şenol Kul: 'Salıpazarı Barajı 2025'te tamamlanacak'

TAKİP ET

HHALK Gazetesi'ni ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Baraj inşaatımız 2025'in sonunda tamamlanmış olacak "dedi.

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, HHALK Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Kul, hayata geçireceği toplumun bütün kesimlerinin hayatına dokunacak olan projelerden bahsetti. 

'PLANLAMALAR HAZIR' 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme ilçemizi hak ettiği yere taşımak için projelerimiz hazır. Bu projelerin gerçekleşeceğine inanıyoruz ve kesinlikle hayata geçireceğiz. Göreve gelir gelmez projelerimizi yürürlüğe koymaya başladık. Geçen hafta Ankara’da Bakanlık düzeyinde gerekli istişarelerimizi gerçekleştirdik. Sayın Eski Ticaret Bakanımız Milletvekilimiz Mehmet Muş, projelerimize destek vereceklerini ifade ettiler” dedi.  

ORTAK AKIL VURGUSU 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede hayata geçirecekleri öncelikli projelerden bahsederek şöyle devam etti:
“Özellikle çevre yolu, OSB, ırmak ıslahı, bulvar yolu düzenlemesi gibi sosyal projelere öncelik veriyoruz. Bunların dışında kadınlar plajımızın hazırlıkları sürüyor. 'Terme suyla barışmalı, denize kavuşmalı' sloganından hareketle Terme'yi denizle buluşturacağız.  İlçemizde su potansiyelimiz oldukça fazla. İçme suyu ihtiyacımızı da büyük ölçüde barajla çözüme kavuşturacağız. Baraj inşaatımız 2025’in sonunda tamamlanmış olacak. En geç 2 yıl içinde içme suyu sorunumuzu da çözmüş olacağız "dedi. 

PROJELER HAYATA GEÇİYOR 

Başkan Kul açıklamasına şöyle devam etti; "Tabiat Parkı, Gölyazı ve diğer alanlarda kano gezileri düzenleyeceğiz. Terme’de halkımızın denizle daha rahat buluşmalarını sağlayarak insanların sosyalleşmeleri yönünde girişimlerimiz olacak. Parklara da önem vereceğiz. Altyapı çalışmaları ve şehir planlaması bizim vazgeçilmezimizdir.

Çevreyolu, bulvar yolu ve meydan park projelerimizle ilçemizin çehresini yenileyeceğiz. Jandarma binamızın yeni yeri hazır durumda. Aynı zamanda belediye ve kaymakamlık binamızın taşınacağı yer olan Fiskobirlik’e ait olan alan alındı. Ekonomik şartlara ve elimizdeki olanaklara göre onların da projelerini de başlatacağız.

Özetle bu projelerimiz tamamlandığında Terme'nin en önemli ve öncelikli ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Özellikle Terme'mizin sembolü olan Doğal Yaşam Parkı ve Millet Bahçesi projelerimiz, denizle ırmağın buluştuğu çok gözde iki tesisimiz haline gelecek. Bakanlıkla görüşmemizi yaptık. Buraları Büyükşehir ve ilçe Belediyemizle birlikte dizayn edeceğiz. Sonuç olarak Termeli vatandaşlarımızın daha çok sosyalleşecekleri alanları hayata geçirerek hem şehircilik, hem kültürel anlamda ciddi bir değişim ve dönüşümü Terme'de başlatmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.    

samsun samsun haber Terme şenol kul son dakika