Terme'den Gurbetteki İş Adamlarına Çağrı

TAKİP ET

Termeli Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği gönüllüsü Avukat Namık Hüseyin Kökten, Terme'de yapılacak 4-6 yaş grubu Kuran Kursu'nun tamamlanması için gurbetteki Termeli işadamlarına çağrıda bulundu. Kampanyanın adı 'Bir imza at, hayır işle.'

Samsun'un Terme ilçesi'nde 1974 yılında kurulan ve eski adı İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği olan, Termeli Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği, ilçede yapılacak olan 4-6 yaş grubu Kuran Kursu için Termeli işadamlarından bağış çağrısı yaptı.

Arsasının bir kısmı bağışlanan Kuran Kursu için, toplamda 70 milyon lira gerekiyor. 

TERME'DE BİR İMZA DA SEN AT KAMPANYASI

Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği, 4-6 yaş Kuran kursu hizmet binası için başlattığı kampanyada Toplamda 70 milyon TL bağış yapabilecek hayırseverler arıyor. Yardım gönüllüsü Avukat Kökten, "Bu önemli projeye destek olmak, birçok çocuğun eğitimine katkı sağlamak ve hayır işlemek için büyük bir fırsat" dedi.

Termeli Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği gönüllüsü Avukat Namık Hüseyin Kökten, bağışlanan mevcut arsanın bir dönüm olduğunu ve 20 milyon lira fark ödenerek bitişiğindeki arsayı da alarak toplamda 5 dönüm üzerine yapılacak  Kuran Kursu için seferber olduklarını söyledi.

Av. Hüseyin Kökten yapılacak binalara yaklaşık 50 milyon lira harcanacağını ve bunun sadece Terme'den yapılacak hayırsever bağışlarıyla tamamlanamacağını belirterek, "Derneğimiz adına Termeli işadamlarına çağrıda bulunuyorum. Çocuklarımız için gelin birlik olalım bu projeyi hayata geçirelim" dedi.

Terme'de birçok hayırsever ailenin bulunduğunu ve bu ailelerden biri olan Kır Ailesi, Temel Kır, Mustafa Kır ve Burhan Kır'ın ilçeye Ulviye Kır İmam Hatip Orta Okulu ve Temel Kır Kız Anadolu Lisesi'ni kazandırdıklarını hatırlatan yardım gönüllüsü Avukat Kökten, şimdi de bu iki okul ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin ortak kullanacağı bir spor salonu yaptırmak üzere 6 milyon daha katkıda bulunduklarını ifade etti.

Termeli iş insanlarının yardımı sevdiğini söyleyen Namık Kökten, Temel Kır, Ulviye Kır, Burhan Kır, Mustafa Kır ve Akyüz Ailesi'nden, Mahmut Akyüz, Havva Akyüz, Mehmet Akyüz ve Fatma Akyüz'ün Terme Merkez Yeni Camii'ni yaptırdıklarını hatırlatarak, şimdi yine hayırseverlerin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

KURSUN ARSASI BAĞIŞLANDI 

Yardımseverler Ayşe ve Hüseyin oğlu Mustafa Aksu'nun, Terme Kocaman Caddesi'ndeki 1000 metrekarelik arsasını Kuran Kursu yapılması şartıyla bağışladığını ifade eten Avukat Kökten şöyle devam etti: "Bu arsa üzerinde 1968 yılında iki katlı Kuran Kursu inşa edilerek 7 yıl boyunca Kuran eğitimi verildi. 1975 yılında ise bu arsa ve bina, Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği’ne devredildi.

 2016 yılında ekonomik ömrünü tamamlayan bina yıkıldı ve arsanın imar planına Kuran Kursu olarak işlenmesi için girişimlerde bulunuldu. 2022 yılında bu girişim başarılı oldu. Dernek, Terme’de 4-6 yaş grubundaki 1500 çocuk için uygun bir Kuran Kursu hizmet binası inşa etmeyi planlıyor" diye konuştu. 

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Termeli Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği gönüllüsü Avukat Namık Hüseyin Kökten şöyle devam etti; "Şimdi hedef bağış yapılan arsayı  büyüterek, 6 derslikli bir Kuran Kursu hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği, ilave arsa alımı için 20 milyon TL ve 16 derslikli Kuran Kursu hizmet binasının yapımı için 50 milyon TL arayışına başladı. Projeye destek olacak hayırseverleri arıyor. Özellikle yurt dışında ve Türkiye'nin farklı illerinde olan iş insanlarımıza  sesleniyoruz; Bir imza da sen at, amel defterin hiç kapanmasın. Haydi Termeliler,  Terme 4-6 yaş Kuran Kursu hizmet binamızı hep birlikte yaptıralım” sözleriyle çağrıda bulunuyor.

samsun samsun haber son dakika Terme iş adamları gurbet edirne uzunköprü kurankursu