TFF Başkan Adayı İsmail Uyanık: 'Türk Futbolunu Daha İleriye Taşıyacağım'

TAKİP ET

Samsunspor'un eski başkanı ve TFF Başkan Adayı İsmail Uyanık, golvarmi.com tv'ye verdiği röportajda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday adayı olduğunu yineleyerek deneyimlerini ve hedeflerini aktardı.

REKABETÇİ BİR YAPIYA KAVUŞMALI

Röportajda konuşan Samsunspor eski başkanı İsmail Uyanık, "Üç kez başkanlık yaptım, toplamda on beş yıl boyunca kulübe hizmet ettim. Kulüp başkanlığı yaptığım sürelerde Türk futbolunun gelişimi için çalıştım ve kulüpler arasındaki ortak menfaatlerin savunucusu oldum. Kulüpler Birliği Vakfı'nın kurulmasında ve televizyon yayınlarının havuz sistemine geçişinde önemli rol oynadım" dedi. Uyanık, Türk futbolunun rekabetçi bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurguladı.   

ŞEFFAF VE ADİL YÖNETİM

Anadolu takımlarının güçlenmesi ve rekabetin artması için çaba gösterdiklerini ifade eden Uyanık, "Kulüplerin ekonomik dengesinin sağlanmasıyla Türk futbolunun gelişeceğine inanıyorum. Türk futbolu şeffaf ve adil bir yönetimle daha ileriye taşınabilir" dedi. Taraftarların güvenini kazanmanın ve adaletin egemenliğini sağlamanın önemli olduğunu belirten Uyanık, federasyonun yenilikçi ve dürüst bir yönetim anlayışıyla Türk futbolunu daha ileriye taşıyabileceğini belirtti.

ismail uyanık tff samsunspor