TFF Başkan Adayı Servet Yardımcı: Türk Futbolunda Yenilenme Sözü!

TAKİP ET

UEFA tecrübesini Türk futboluna taşımak isteyen TFF Başkan adayı Servet Yardımcı, 18 Temmuz'dan sonra Türk futbolunun kadersel değişimine işaret ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Servet Yardımcı, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyerek Türk futbolundaki yenilenme vaadinde bulundu.

UEFA'daki deneyimlerinden hareketle Türk futbolunun sorunlarını çözebileceklerini belirten Yardımcı, 18 Temmuz'dan sonra Türk futbolunun tamamen yenileneceğini vurguladı. Güven ortamının kaybolduğunu ifade eden Yardımcı, Merkez Hakem Kurulu'ndan başlayarak yapısal sorunların çözümünü hedeflediklerini dile getirdi.

Ayrıca, Türk futbolunun ekonomik sorunlarına da değinerek UEFA'da üzerinde çalıştıkları yeni bir modelin kulüplerin bu alandaki sıkıntılarına çözüm olabileceğini belirtti.

Adaylığının temelinde Türk futbolunda bir zihniyet değişimi olduğunu vurgulayan Yardımcı, tüm paydaşlarla işbirliği yaparak Türk futbolunu Avrupa standartlarına taşımayı hedeflediğini aktardı.

UEFA ve FIFA'daki ilişkilerini Türk futbolunun hizmetine sunacaklarını ifade eden Yardımcı, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan büyük organizasyonları ülkeye kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, Almanya'da gerçekleşecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Milli Takım'a başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Servet Yardımcı Türk Futbolunda Yenilenme 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası UEFA ve FIFA Türk futbolu spor futbol samsun haber gündem haber