TikTok, YouTube'a meydan okuyor: 1 saatlik videolar geliyor

TAKİP ET

TikTok, kısa video formatıyla popülerlik kazanmış olan bir platform olarak, video süresini artırarak YouTube'a meydan okuyor. TikTok'un yeni özelliği olan 1 saatlik videolar şu anda test aşamasında.

Bu yeni özellik ilk olarak sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edildi. Ancak birçok TikTok kullanıcısı, bu güncellemeye şüpheyle yaklaşıyor. Bazıları, telefonlarını 60 dakika boyunca TikTok izlemek için tutmanın gereksiz olduğunu ve hatta 10 dakikalık videoları bile sonuna kadar izlemediklerini belirtiyorlar.

Şu anda TikTok kullanıcıları en fazla bir dakika uzunluğunda video yayınlayabiliyorlar, ancak bu özellikle yüklenen videolar en fazla üç dakika uzunluğunda olabiliyor. TikTok sözcüsü, uzun biçimli video seçeneğini test ettiklerini doğruladı ve bu özelliğin belirli pazarlarda sınırlı bir kullanıcı grubu tarafından kullanılabileceğini belirtti. Ancak daha fazla ayrıntı henüz net değil.

Bu yeni özellik, içerik oluşturucuların ilgisini çekebilir. Özellikle, normalde içeriklerini YouTube'da yayınlayan makyaj guruları veya acemi şefler gibi kişiler için, daha uzun formatlı videolar TikTok'ta barındırılarak yeni bir içerik oluşturma ve paylaşma platformu sağlayabilir.

Ayrıca, TechCrunch'a göre, bu özellik TV programlarının tam bölümlerini TikTok'ta barındırmayı mümkün kılabilir, bu da platformun içerik yelpazesini daha da genişletebilir.