Timur Cihantimur İle İlgili Savcı Kararını Verdi!

TAKİP ET

Annesi Eylem Tok ile birlikte Türkiye'ye iadeleri kapsamında ABD'de yargılanmaları süren Timur Cihantimur hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Savcılık, Cihantimur'un kefaletle serbest bırakılmayacağına ve başka bir ıslah evine nakledileceğine karar verdi.

Timur Cihantimur, İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. 17 yaşındaki Cihantimur ve annesi Eylem Tok, olay sonrası Türkiye'den kaçarak önce Mısır'a, ardından ABD'ye gitmişti.

ABD'deki Yargılama Süreci

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, yakalanmalarının ardından ABD'de Türkiye'ye iadeleri ile ilgili yargılanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta görülen duruşmada hakim, Eylem Tok'un delil karartma suçunu işlediğine kanaat getirerek tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

Savcıdan Yeni Karar

Gazeteci Emrullah Erdinç'in bildirdiğine göre, savcı Timur Cihantimur'a kefalet uygulanmaması ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verdi. Ayrıca, Cihantimur'un başka bir ıslah evine nakledilmesi talebi de değerlendirildi. Savcılık, sanık avukatlarına üç farklı ıslah evi önerdi ve Cihantimur'un yakın zamanda bu ıslah evlerinden birine nakledileceğini belirtti.