Tıp Öğrencileri Samsun'da Buluştu

TAKİP ET

Tıp öğrencilerinin coşku dolu buluşması! Samsun'da gerçekleşen XI. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, bilgi ve heyecan dolu anlara sahne oldu. Hareket dolu etkinlikler ve uzman konuşmacılarla dolu kongrede, tıp dünyasının geleceği şekillendi.

Samsun'da gerçekleşen XI. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, tıp öğrencilerinin büyük ilgisini çekti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Topluluğu organizasyonunda, 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Ulusal Bilimsel Araştırma Toplulukları iş birliğiyle düzenlenen kongreye, ülkenin dört bir yanından tıp öğrencileri katıldı.

Motto: Harekete Geçiren Kongre

3-4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongre, "Harekete Geçiren Kongre" temasıyla düzenlendi. Kongrenin açılış töreninde konuşan OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Sunter, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek başarı dileklerini iletti.

Akademik Kongre Başkanları ve Temalar

Büyük buluşmanın akademik kongre başkanlıklarını OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nevzat Dabak ve Prof. Dr. Ayhan Bilgici üstlenirken, danışman akademisyenlik görevini ise Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun ve Doç. Dr. Memnan Ece Pirzirenli üstlendi. Kongrenin temaları arasında ortopedi ve travmatoloji ile fiziksel tıp ve rehabilitasyon branşları yer aldı.

Öğrenci Başkanlığı ve Katılım

Ulusal öğrenci kongresinin öğrenci başkanlığını Stajyer Dr. Feyzanur Kaplan ve Stajyer Dr. İsmail Eren Özer yürüttü. Yurt içinde 10'un üzerinde tıp fakültesinden 500'ü aşkın genç tıp öğrencisinin katıldığı kongre, bilimsel programların yanı sıra gala yemeği ve sosyal gezilerle renklendi.

Sosyal Geziler ve Etkinlikler

Kongre kapsamında yapılan sosyal gezi etkinlikleri arasında Hıdırellez kutlamaları ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gezi yer aldı. Katılımcılar, doğal güzellikleri keşfederken aynı zamanda eğlenceli ve öğretici vakit geçirdiler.

Tıp Öğrencileri Samsun’da Buluştu samsun OMÜ XI. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi kızılırmak deltası kuş cenneti