Tokat'ta Deprem Sonrası Çadır Dağıtımı Tamamlandı

TAKİP ET

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından evlerine giremeyen vatandaşlara AFAD, jandarma ve komando ekiplerince çadır dağıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara çadır hizmeti verdiklerini belirterek, normalleşme adımlarının atılacağını söyledi.

Tokat'ta Sulusaray ilçesi merkezli olarak 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşların yaşamında büyük sıkıntılar oluştu. Depremlerin etkisiyle birçok evde hasar meydana gelmesi ve güvenlik endişesiyle evlerine giremeyen vatandaşlar için çadır dağıtımı gerçekleştirildi.

Sulusaray ilçesinde evlerine giremeyen ve geçici barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için AFAD, jandarma ve komando ekiplerince kurulan çadırlar, bölge halkının hizmetine sunuldu. Vali Numan Hatipoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza çadır dağıtımını gerçekleştirdik. Artık hayatın normalleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da değerlendirmeleri yapacağız. Vatandaşlarımızın tedirgin olacağı hiçbir hususu elden geldiğince bırakmamaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Deprem nedeniyle evlerine giremeyen ve geçici olarak çadırlarda konaklayan vatandaşlar, devletin kendilerine sağladığı yardımlardan memnuniyetlerini dile getirdi. Fatma Öz adlı vatandaş, "Devlet bize çadır verdi, yeme, içme imkanları... Yardım kuruluşları geldi, AFAD, Kızılay, UMKE; onların sayesinde halkımız yiyecek içecek ihtiyaçlarını gideriyor. Devletimiz sağ olsun her zaman yanımızda, her türlü imkanları sunuyor. Allah başımızdan eksik etmesin böyle bir devleti." şeklinde duygularını ifade etti.

Tokat a Deprem Sonrası Çadır Dağıtımı Tamamlandı sulusaray Deprem AFAD çadır