TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu "SGK ile etle tırnak gibiyiz"

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette SGK'nın önemine vurgu yapan Murzioğlu, 'SGK ile etle tırnak gibiyiz' dedi.

"KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE"

SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Sosyal Güvenlik Haftası'nın, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlandığını belirtti. Kaya, bu yıl 18’incisi kutlanan haftanın, sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında vatandaşları bilgilendirmek için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmalara da değinen Kaya, kayıt dışı istihdamın hem çalışanlar için güvencesizliğe hem de haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

"GENEL SAĞLIK SİGORTASI DÜNYAYA ÖRNEK OLDU"

Kaya, konuşmasında Türkiye'nin Genel Sağlık Sigortası (GSS) sisteminin dünyaya örnek olduğunu belirtti. 2002’de yüzde 70 olan GSS kapsamının bugün yüzde 99,3’e ulaştığını ve 2016 yılında yapılan düzenleme ile primlerin tek kaleme indirildiğini söyledi. 2024 yılı için ödenmesi gereken prim tutarının 600,08 TL olduğunu belirten Kaya, bu primle sigortalıların sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olduklarını vurguladı.

MURZİOĞLU: ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Müdürü Ünal Kaya nezdinde tüm SGK çalışanlarının haftasını kutladı. SGK'nın tüm vatandaşlar için önemli bir kurum olduğunu belirten Murzioğlu, “SGK bizim en önemli paydaşlarımızdan biri. İl müdürümüz ile sürekli istişare halindeyiz. Sizlerle adeta etle tırnak gibiyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu, son yıllarda yapılan reformlarla en büyük gelişme gösteren kurumlardan biri. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.