TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: Yangından dolayı üzüntümüz çok büyük

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çıkan yangın felaketinin ardından büyük üzüntü duyduklarını belirtti ve zarar gören sanayici iş adamlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Samsun TSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Murzioğlu, yangının çok büyük hasara yol açtığını ve birçok işletmenin ciddi zarar gördüğünü ifade etti.

Murzoğlu, yangının ardından olay yerine hemen gittiğini ve yangının boyutunun çok büyük olduğunu vurguladı. Yangında ciddi hasar gören işletmeler arasında Yumoş Yatak, Gelişim Yatak ve Alemdar Soğutma yer aldı. Murzioğlu, yangında can kaybının olmamasının tek teselli olduğunu belirterek, zarar gören iş adamlarının ve çalışanların en kısa sürede toparlanmaları için umutlu olduğunu söyledi. Sigorta konusundaki yetersizliklere de değinen Murzioğlu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Murzoğlu, eski Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un adının Samsun Lojistik Merkezi’nin önünde yer alan bulvara verilmesi konusundaki taleplerinin kabul edildiğini belirterek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Hüseyin Aksoy’un Samsun’a yaptığı önemli katkılardan dolayı şükranlarını sundu.

Murzioğlu, Samsun TSO’nun ihracat ve yeşil dönüşüm gibi öncelikli konulara ilişkin yürüttüğü faaliyetlerden bahsetti. Haziran ayında Türk Ticaret Merkezlerinin Tanıtım Programını gerçekleştireceklerini, ihracat elemanı yetiştirme ve dış ticaret eğitimi programlarını tamamladıklarını belirtti. Ayrıca, 13 Haziran’da 'Sanayide Yeşil Zirve' başlığı altında döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, sınırda karbon mekanizması ve yeşil dönüşümün finansmanı gibi konuların ele alınacağı bir etkinlik düzenleneceğini açıkladı. Murzioğlu, dijitalleşme konusunda çözümler üreten girişimlerin bir araya geleceği Akıllı KOBİ Samsun konferansına da ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.