TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın: "Taksici esnafının güvenliği sağlanmalı"

TAKİP ET

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, İzmir'de öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'ye Allah'tan rahmet dilerken, "Gerekli tedbirler alınarak taksicilerin güvenliği bir an önce sağlanmalı" dedi.

İzmir Gaziemir'de 'üşümesin' diye taksisine aldığı yolcu tarafından öldürülen Oğuz Erge, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

Bu acı olayın ardından taksi esnafı can güvenliklerinin olmadığını belirterek, bir an önce tedbirlerin artırılması gerektiğini savundu. 

CANİCE ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın da, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Apaydın, açıklamasında, "Ekmek parasını kazanırken müşterisi tarafından canice vurularak öldürülen taksi şoförümüze Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi. 

ŞİDDETLE KINIYORUM

Açıklama şöyle devam etti: "Taksici esnafımıza yönelik cinayetleri tüm şoför camiamız adına şiddetle kınıyorum. Taksicilerimizin güvenliği zaman kaybedilmeden sağlanmalı ve taksici cinayetleri durdurulmalıdır. Gittikçe artış gösteren taksici cinayetleri, darp ve yaralama haberlerini ne yazık ki üzüntüyle öğrenmekteyiz."

TEDBİRLER ALINMALIDIR

"Tek derdi geçim gayesi olan taksicileri hedef almak kimseye bir şey kazandırmaz, aksine toplumdan birini aramızdan koparır. Trafikte gördüğünüz taksici esnafı vatandaşa komşusu kadar yakın olan bir hizmet sektöründedir. Böyle bir sektöre yönelik kötü muamele yapmak kabul edilemez. Gerekli tedbirler mutlaka alınmalı."