Türk Kızılay'dan kan bağışçılarına teşekkür

TAKİP ET

Türk Kızılay, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nü kutlayarak, tüm bağışçılara teşekkür etti ve herkesi kan bağışına davet etti.

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü, güvenli kan ve kan ürünlerine duyulan ihtiyaç konusunda farkındalık yaratmak ve gönüllü bağışçılara teşekkür etmek amacıyla her yıl 14 Haziran’da kutlanıyor. Bu gün, Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum gününde kutlanmakta olup, Türk Kızılay için özel bir anlam taşıyor.

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen görev kapsamında, ülke genelinde 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi ve 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılında Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 87’sini karşılayan Kızılay, 2024 yılında 1,2 milyon ünite kan bağışına ulaştı.

GÜNLÜK 8500 ÜNİTE KAN İHTİYACI

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, her gün yaklaşık 1200 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, stokları korumak için günlük 8500 ünite kan bağışı hedeflediklerini açıkladı. Yılmaz, "Bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Bu yüzden ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ diyoruz ve vatandaşlarımızı düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz" dedi.